Ingredienser

Basilikaolja

Receptet är för c:a 2 dl olja

1 kruka basilika
1,5 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak svartpeppar
Basilikaolja med vitlök‏

Basilikaolja

Så här gör du
 

  • Lägg basilika, vitlök och olivolja i en mixer bringare
  • Mixa med stavmixer till en krämig olja
  • Smaka av med havssalt och svartpeppar

Basilikaolja med vitlök‏ 1

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus dressing olja Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Tina 23 januari, 2015 14:01 - Svara

Hej!
Härlig sida!
Äter inte paleo nu men funderar på att börja. Just såser är en andledning. Gilla en klick creme fraiché till maten, keso mm. Ser nu att det finns alternativ som säkert är goda. Pesto är också en favorit ser här en ersättare för det och undrar om man kan spara den här i kyl? Hur länge och i vilken förvaring?
Är fortfarande i tanke processen och behöver nog en spark i ändan för att ta steget :) Men det ska göras!!!

undervarttak 29 januari, 2015 12:46 - Svara

Hej Tina

Bra och roligt att du är nyfiken på Paleo!

Vi förvarar vår pesto i en tätslutande glasburk och den håller minst en vecka i kylen.

Magnus & Jenny

Mikael 2 september, 2015 10:18 - Svara

Hej!
Den här peston blev jättegod, tack för en sås som kan ge lite variation i den rätt så tråkiga paleokosten (i alla fall min)!
PS. Jag körde peston i en vanlig mixer, inte så bra idé, jag hittade vitlöken hel i såsen efter ett tag, förmodligen flöt den runt i toppen av mixern. Helt klart stavmixer som gäller. DS