Paleoskafferiet

Julig rödkål

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Julig rödkål

Receptet är för 1 skål

0,5 st rödkålshuvud
1 st rödlök
2 st äpple
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk mald nejlika
1 tsk havssalt
1 tsk vit balsamvinäger

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Julig rödkål

Julig rödkål

Så här gör du
 

  • Strimla och bryn rödkålen några minuter i en panna med t.ex. ghee
  • Skala och strimla rödlöken och tillsätt med rödkålen
  • Stek samman på medelvärme tills rödkålen och rödlöken börjar bli mjuka
  • Skala och grovriv äpplena och tillsätt dessa
  • Rör samman och stek ytterligare en stund tills allt stekt ihop sig och mjuknat
  • Tillsätt kryddorna och vit balsamvinäger
  • Rör ihop och låt stå på spisen ytterligare någon minut

 
Denna Rödkål går bra att göra dagen/dagarna före. Förvara i kylskåp och värm före servering.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se