Ingredienser

Omelett

Receptet är för 2 portioner

1 "bit" kyckling
4 st ägg
"En skvätt" kokosmjölk
Efter tycke & smak örtkryddor (alt. favoritkryddor)
Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt
Efter tycke & smak svartpeppar
1 st röd lök

Man tar vad man har - finns inte kyckling så ta bacon, lax eller kanske rotfrukter...

Matig omelett

Matig omelett av ”left overs”

Så här gör du
 

  • Bryn löken och kycklingen i en stekpanna med t.ex. animaliskt fett, ghee eller kokosolja
  • Vispa ihop ägg, en skvätt kokosmjölk, salt, pepparmix och örtkryddorna i en bunke
  • Häll äggsmeten över den brynta kycklingen och löken
  • Låt omeletten sakta stelna på svag värme och rör lite försiktigt så att lös smet kan rinna ner till botten och stelna
  • När omeletten är krämig på ytan och släppt från kanterna är den klar
  • Vänd upp den på en tallrik

 
Klar att avnjutas tillsammans med en god sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus rester recept Paleo
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Linda 2 januari, 2017 21:49 - Svara

Passade oss perfekt dagarna efter nyår. Tog lite rester av öring istället för kyckling. Lätt att laga och väldigt uppskattad av samtliga i familjen.

undervarttak 3 januari, 2017 15:22 - Svara

Så roligt att höra Linda, Tack! Förstår att det smakade riktigt gott med öring.

Magnus & Jenny