Ingredienser

Paleopepparkaka
4 st ägg
4 msk kokossocker
1,5 dl kokosolja
3 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
2 tsk kanel
1,5 tsk nystött kardemumma
1 tsk mald nejlika
Mjuk paleopepparkaka

Receptet är till 1 Mjuk Paleopepparkaka.
 
Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt
  • Smält kokosoljan
  • Blanda ner kanelen, nystött kardemumma och den malda nejlikan i den varma kokosoljan
  • Vispa ner kokosoljan med kryddorna i äggsmeten
  • Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner i smeten
  • Pensla en avlång sockerkaksform med kokosolja och häll ner smeten i formen
  • Grädda kakan i 30 minuter
  • Ta ut kakan och låt den vila något innan du vänder upp den

 
Din Paleopepparkaka är nu klar att avnjutas, här Under vårt tak äter vi den gärna året runt men den är ju perfekt till Jul.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Sara 14 juli, 2014 22:21 - Svara

Mjuk pepparkaka är en av mina favoriter, denna ska definitivt provas. Stort tack för allt er engagemang och er superfina blogg, jag är så glad över att ha hittat er och att få all inspiration som ni på ett så härligt sätt delar med er av. Hoppas arbetet med överflytt av bloggen går som den ska. Tillsvidare läser jag mina grundstenar, Äta enligt Paleo mfl., på er gamla portal :) Njut i sommarvärmen!

undervarttak 17 juli, 2014 11:11 - Svara

Tack snälla Sara!

Så roligt att höra – vi jobbar vidare med att kontinuerligt föra över från gamla till ny och sätta in bilder och länkningar, allt kommer bli så fint! En fin sommar till dig också!

Magnus & Jenny

Andreas 3 augusti, 2014 15:28 - Svara

Hej!
I flera av era recept finns det ju kokosolja, men avser ni då deodoriserad kokosolja eller vanlig? I bakverk föredrar jag alltid den smakrika originaloljan, men jag föredrar den deodoriserade vid stekning och annat där jag inte vill att det ska smaka kokos. Men hur gör ni?
Tack för ert fantastiska jobb med sidan — alltid inspirerande att surfa runt här!
Andreas

undervarttak 4 augusti, 2014 10:58 - Svara

Hej Andreas

Tack snälla för dina fina ord om vår sida, det uppskattas!

Vi menar ”vanlig” kokosolja, men precis som du skriver så kan man absolut använda den smaklösa vid stekning och där man inte vill ha kokossmaken.

Magnus & Jenny

Maria Ericson 25 november, 2014 21:36 - Svara

ser hur gott ut som helst, jag är ny i gamer inom detta. En fråga kan man byta ut mandelmjöl mot något annat då jag är allergisk mot nötter och mandlar. Med vänlig hälsning, Maria

undervarttak 25 november, 2014 22:36 - Svara

Hej Maria

Vad roligt att du börjat med Paleo!

Alltid tråkigt när man är allergisk. Ja man kan byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl, MEN de har olika egenskaper så det blir inte riktigt samma konsistens och smak. Kokosmjöl har dessutom betydligt större uppsugningsegenskaper så minska mjölmängden till 1/3 och eventuellt så får man också öka mängden kokosolja… vi har dock inte provat detta själva.

Stort lycka till
Magnus & Jenny

Anette Gladh 28 november, 2015 19:20 - Svara

Är diabetiker. Hur mycket kolhydrater innehåller kokossocker? Kan bytas mot något annat?

undervarttak 29 november, 2015 14:19 - Svara

Hej Anette

Vi räknar inte kolhydrater inom Paleo men om man är känslig för socker så bör man undvika detta oavsett i vilken form (källa) det kommer.

Magnus & Jenny

Sofia 3 december, 2015 15:46 - Svara

Hej! Tänkte baka denna inför helgen – har ni koll på hållbarheten? Hur många dagar och hur förvarar man den bäst?

undervarttak 7 december, 2015 13:57 - Svara

Hej Sofia

Man bör äta den samma dag, om man önskar spara så rekommenderar vi att du fryser in kakan.

Magnus & Jenny

Veronica 4 december, 2015 13:32 - Svara

Åh så gott det lät. Måste jag ju absolut testa att baka i helgen.

Ha en fin helg i Stockholm!

undervarttak 7 december, 2015 13:57 - Svara

Tack snälla Veronica, hoppas att även du haft en fin helg!

Magnus & Jenny