
Mjuk Paleopepparkaka
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och kokossocker pösigt
- Smält kokosoljan
- Blanda ner kanelen, nystött kardemumma och den malda nejlikan i den varma kokosoljan
- Vispa ner kokosoljan med kryddorna i äggsmeten
- Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner i smeten
- Pensla en avlång sockerkaksform med kokosolja och häll ner smeten i formen
- Grädda kakan i 30 minuter, känn med en provsticka
- Ta ut kakan och låt den vila något innan du vänder upp den
Din Paleopepparkaka är nu klar att avnjutas, här Under vårt tak äter vi den gärna året runt men den är ju perfekt till Jul.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
kaka baka Paleo recept glutenfritt glutenfri paleorecept jul advent glögg
Sara 14 juli, 2014 22:21 -
Mjuk pepparkaka är en av mina favoriter, denna ska definitivt provas. Stort tack för allt er engagemang och er superfina blogg, jag är så glad över att ha hittat er och att få all inspiration som ni på ett så härligt sätt delar med er av. Hoppas arbetet med överflytt av bloggen går som den ska. Tillsvidare läser jag mina grundstenar, Äta enligt Paleo mfl., på er gamla portal 🙂 Njut i sommarvärmen!
undervarttak 17 juli, 2014 11:11 -
Tack snälla Sara!
Så roligt att höra – vi jobbar vidare med att kontinuerligt föra över från gamla till ny och sätta in bilder och länkningar, allt kommer bli så fint! En fin sommar till dig också!
Magnus & Jenny
Andreas 3 augusti, 2014 15:28 -
Hej!
I flera av era recept finns det ju kokosolja, men avser ni då deodoriserad kokosolja eller vanlig? I bakverk föredrar jag alltid den smakrika originaloljan, men jag föredrar den deodoriserade vid stekning och annat där jag inte vill att det ska smaka kokos. Men hur gör ni?
Tack för ert fantastiska jobb med sidan — alltid inspirerande att surfa runt här!
Andreas
undervarttak 4 augusti, 2014 10:58 -
Hej Andreas
Tack snälla för dina fina ord om vår sida, det uppskattas!
Vi menar “vanlig” kokosolja, men precis som du skriver så kan man absolut använda den smaklösa vid stekning och där man inte vill ha kokossmaken.
Magnus & Jenny
Maria Ericson 25 november, 2014 21:36 -
ser hur gott ut som helst, jag är ny i gamer inom detta. En fråga kan man byta ut mandelmjöl mot något annat då jag är allergisk mot nötter och mandlar. Med vänlig hälsning, Maria
undervarttak 25 november, 2014 22:36 -
Hej Maria
Vad roligt att du börjat med Paleo!
Alltid tråkigt när man är allergisk. Ja man kan byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl, MEN de har olika egenskaper så det blir inte riktigt samma konsistens och smak. Kokosmjöl har dessutom betydligt större uppsugningsegenskaper så minska mjölmängden till 1/3 och eventuellt så får man också öka mängden kokosolja… vi har dock inte provat detta själva.
Stort lycka till
Magnus & Jenny
Anette Gladh 28 november, 2015 19:20 -
Är diabetiker. Hur mycket kolhydrater innehåller kokossocker? Kan bytas mot något annat?
undervarttak 29 november, 2015 14:19 -
Hej Anette
Vi räknar inte kolhydrater inom Paleo men om man är känslig för socker så bör man undvika detta oavsett i vilken form (källa) det kommer.
Magnus & Jenny
Sofia 3 december, 2015 15:46 -
Hej! Tänkte baka denna inför helgen – har ni koll på hållbarheten? Hur många dagar och hur förvarar man den bäst?
undervarttak 7 december, 2015 13:57 -
Hej Sofia
Man bör äta den samma dag, om man önskar spara så rekommenderar vi att du fryser in kakan.
Magnus & Jenny
Veronica 4 december, 2015 13:32 -
Åh så gott det lät. Måste jag ju absolut testa att baka i helgen.
Ha en fin helg i Stockholm!
undervarttak 7 december, 2015 13:57 -
Tack snälla Veronica, hoppas att även du haft en fin helg!
Magnus & Jenny
Villemo 19 november, 2016 15:47 -
Hejsan! Jag har försökt skriva ut receptet till mjuk pepparkaka men det är bara 1:a sidan som skrivs ut, har skrivit ut några andra recept från eran sida idag och där är alla sidor med. Tänkte att det kan vara bra o veta 🙂
undervarttak 20 november, 2016 14:41 -
Hej
Tack snälla för att du meddelar, vi får meddela vår webbyrå 🙂
Magnus & Jenny
Malin 30 november, 2016 21:15 -
Låter supergott. Har dock ett problem, jag har intolerans mot kokos i alla former. Mycket Paleorecept bygger på kokosolja. Har ni nått tips att byta ut kokosolja mot?
undervarttak 1 december, 2016 16:28 -
Hej Malin
Alltid svårt och lite extra jobb när man har någon form av matallergi.
Det beror lite på vilket recept det är, men man kan byta ut kokosolja mot ghee (1:1). Dock kommer smak på receptet att förändras.
Magnus & Jenny
Hanna 7 december, 2017 12:23 -
Hur många bitar blir det av denna ungefär?
undervarttak 9 december, 2017 11:51 -
Hej Hanna
Man kan räkna med 12 bitar.
Magnus & Jenny