Ingredienser

Morotsbakelse

Receptet är för 2 personer (4 stora eller 8 små som lagas i en muffinsplåt)

Morotsbakelse med bacon och timjan

Morotsbakelse med bacon och timjan

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och riv morötterna grovt och lägg i en bunke
  • Skala och finstrimla löken
  • Lägg ner med morötterna
  • Krydda med timjan, havssalt och svartpeppar
  • Rör om
  • Häll i kokosmjölken och knäck ner äggen och blanda
  • Klä muffinskanterna (insidan) på muffinsplåten med bacon (små muffins en baconskiva per muffins, stora muffins två skivor per muffins)
  • Fyll muffinsformen med morotsblandningen
  • Grädda i 25-30 minuter tills de fått fin färg och känns fasta
  • Lossa muffinsen genom att dra längs med kanten med hjälp av en bordskniv
  • Ta upp och servera

Morotsbakelse
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept matblogg paleoblogg lunch
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Anita 13 juli, 2014 15:19 - Svara

Nam nam :)

Anneli 23 augusti, 2014 15:13 - Svara

Gjorde dem med rivna rödbetor, istället för morötter, häromdagen och det blev också väldigt gott :)

undervarttak 26 augusti, 2014 07:27 - Svara

Hej Anneli

Rödbetor är underbart gott, kan tänka att det blev smarrigt! Tack för tipset.

Magnus & Jenny

Vendela 14 oktober, 2014 11:54 - Svara

Det här var hur gott som helst! :)

undervarttak 14 oktober, 2014 17:49 - Svara

Tack Vendela, vad roligt att höra. Stort tack också för din länkning i din blogg!

Magnus & Jenny

biggeros 14 oktober, 2014 15:25 - Svara

Tack för ditt underbara recept. Ska verkligen göra dessa!!!

undervarttak 14 oktober, 2014 17:49 - Svara

Tack och Ja, absolut! De är jättegoda.

Magnus & Jenny

Helena 19 januari, 2015 15:27 - Svara

Hej!
Tänkte bara fråga då jag inte äter fläskkött om ni har nåt bra tips på vad jag kan använda istället för bacon? Har kollat på kalkonbacon i affären men tyckte innehållsförteckning verkade lite skum.. :)

undervarttak 19 januari, 2015 20:01 - Svara

Hej Helena

I just detta receptet så kan du använda muffinsformar och helt enkelt utesluta bacon, går jättebra.

Magnus & Jenny

Malin 1 februari, 2015 22:39 - Svara

Hejsan! Har ni provat att frysa dessa? Tänkte att dom borde vara bra som mellanblå i skidbacken.

undervarttak 2 februari, 2015 11:57 - Svara

Hej Malin

Fungerar utmärkt. Perfekt som ett enkelt mål i skidbacken!

Magnus & Jenny

Linda 12 februari, 2015 16:09 - Svara

Räknar man en bakelse till en portion?

undervarttak 16 februari, 2015 09:37 - Svara

Hej Linda

Vi har föreslagit två olika storlekar i inlägget och vår tanke med detta är om det är en ”sidorätt” eller en hel rätt, om det är barn eller vuxen. Allt beror på vad man har till och om man äter det som ett mellanmål eller en lunch. Om du äter det som en lunch så kanske två stora tillsammans med sallad är en bra portion.

Magnus & Jenny

Eva 10 mars, 2015 10:33 - Svara

Gjorde de här till rostbiff i lördags och hela familjen blev helt frälst! Har svårt att få med dem på Paleomat men det här bad de mig göra igen :-)

undervarttak 10 mars, 2015 15:19 - Svara

Vad roligt att höra Eva, tack!

Magnus & Jenny

Lina 19 juli, 2015 18:01 - Svara

Hej,
Ser jättegott ut så vill gärna testa dem! Men vilken typ av kokosmjölk använder ni, den matigare tex santa Marias på burk eller kokosmjölk som den man dricker?

undervarttak 26 juli, 2015 19:50 - Svara

Hej Lina

Vad roligt att du tycker det ser gott ut. Vi använder alltid ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack i våra recept.

Magnus & Jenny

Pernilla Lyckberg 22 juli, 2015 11:12 - Svara

Hej kära Jenny och Magnus!
Har provat att göra dessa och de blev kanon goda. Har fryst in några och kommer definitivt att göra dessa igen. Perfekt att ha till mellanmål eller till lunch ihop med en god sallad :)
många Kramar från Kusin Pernilla <3

undervarttak 26 juli, 2015 20:05 - Svara

Hej Pernilla

Så roligt att du gjort dessa och tycker om dem! Vad glada vi blir över att du provat vårt recept, tack snälla.

Ta hand om dig och hälsa familjen, kramar!

Magnus & Jenny

Mia-Marie 5 januari, 2016 11:41 - Svara

Hej ville bara tipsa om man inte äter fläsk eller ens kött så kan man göra med zucchini, som man kan panera med mandelmjöl så blir dom knapriga =) även tillsätta kryddor, olja i paneringen…hyvla lagom tunna bitar bara, så blir det mumsigt!

//Mia

undervarttak 5 januari, 2016 19:21 - Svara

Hej Mia-Marie

Tack snälla för ditt fina tips!

Magnus & Jenny

Lena norrman 6 januari, 2016 21:18 - Svara

Underbart goda var dessa morotsbakelser. Stort tack för receptet!

undervarttak 11 januari, 2016 12:30 - Svara

Tack snälla för dina fina ord Lena!

Magnus & Jenny

Ann-Louise 30 januari, 2016 01:47 - Svara

Jag har inte lyckas hitta ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk går den att beställa på nätet?

undervarttak 30 januari, 2016 19:16 - Svara

Hej Ann-Louise

Vi vet ingen webbsida som denna går att beställa från, men ett bra tips är at fråga personalen i den butik du handlar – de kan säkert ta in om den inte finns ”på hyllan”. Vi hittar den på hyllan för ”asiatiska” livsmedel.

Magnus & Jenny

yvonne 30 januari, 2016 14:33 - Svara

Är kokosmjölken ni använder ekologisk? Nu blir jag så förvirrad när jag läst att i burkarna är det något ohälsosamt som kan ge bröstcanser minns inte vad ämnet hette? Har ni koll på vilken kokosmjölk som är nyttigast att

undervarttak 30 januari, 2016 19:19 - Svara

Hej Yvonne

Kokosmjölken vi använder till alla våra recept heter ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” och den är på tetrapack. Nej den är INTE ekologisk men helt fri från tillsatser och hela 80% kokos. Konservburkar har en ”coating” inuti och denna ”coating” innehåller BPA (en mjukgörare) vilket i princip är ett gift som lätt tas upp av maten (speciellt av fett vilket finns i kokosmjölk!). Av den anledningen köper vi inte konserver.

Magnus & Jenny

katja 2 februari, 2016 12:01 - Svara

Har inte timjan. Vad kan man ta istället eller bara utesluta?

undervarttak 2 februari, 2016 12:08 - Svara

Hej Katja

Bara att utesluta timjan eller ta någon annan favoritkrydda som du har hemma :)

Magnus & Jenny

Rosita 9 april, 2016 13:21 - Svara

Nu har vi prövat att göra dessa Morotsbakelser. De var väldigt goda men nästa gång kommer jag att förenkla receptet. All smet lägger jag i en ugnsfast form och när allt är klart har jag knaperstekt en paket bacon i bitar och häller dessa över gratängen. Det kommer att bli riktigt gott… Tack för alla goda recept.

undervarttak 11 april, 2016 09:59 - Svara

Tack Rosita, alltid kul när man kan utveckla och sätta personlighet på recept!

Magnus & Jenny

Karin Kemstedt 9 juli, 2016 13:20 - Svara

Så goda och enkla morotsbakelser. Hade lite bråttom så det blev inte så noga med proportionerna men det blev bra ändå. Nästa gång blandar jag nog i både kålrot och palsternacka.

undervarttak 9 juli, 2016 18:38 - Svara

De är så goda Karin, kul att experimentera utifrån recept och sätta sin egen prägel :)

Magnus & Jenny

Danijela 7 september, 2016 07:21 - Svara

Hej!
Låter som ett toppen recept. Tror ni att man hade kunnat göra det i en långpanna istället för muffinsplåt?

undervarttak 21 september, 2016 12:34 - Svara

Tack Danijela, ja det fungerar säkert toppenfint!

Magnus & Jenny

Sturek 30 januari, 2017 14:36 - Svara

Hej Jenny&Magnus, om man väljer bort gris och bacon, vad förslår ni i stället i såfall?