Ingredienser

Korvbröd/hamburgerbröd

För 4 korvbröd eller 6 hamburgerbröd

3 dl mandelmjöl
5 msk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt/himalayasalt
3 st äggvitor
2,5 dl kokande vatten

Psylliumhusk och fiberhusk är samma sak.

Paleokorvbröd

Paleokorvbröd

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda samman mandelmjöl, psylliumhusk, bakpulver och havssalt väl i en bunke
  • Separera tre ägg och häll vitorna i bunken
  • Vispa ihop med hjälp av en elvisp
  • Häll på det kokande vattnet och vispa ihop till en deg
  • Dela degen och forma till korvbröd/hamburgerbröd
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Platta till dem en aning för de kommer jäsa och bli riktigt höga
  • (strö eventuellt på sesamfrön om du bakar hamburgerbröd)
  • Grädda i ugnen i ca 50 minuter
  • Ta ut och låt de svalna helt på galler innan du skär dem

Korvbröd

Spring ut och grilla! Njut av ”korv med bröd” eller varför inte göra en god hamburgertallrik!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus frallor fralla Paleorecept recept baguette humburgare baka glutenfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Stinta 5 juli, 2014 09:34 - Svara

Stort tack för recept!
Kan man byta ut bakpulvret till bikarbonat? Jag kan inte skillnaden mellan de båda & har ingen aning om hur de används…
Önskar er en skön semester!
Stinta

undervarttak 7 juli, 2014 10:18 - Svara

Hej Stinta!

När man använder bikarbonat så ska man halvera mängden mot om du använder bakpulver. Bikarbonat kräver gärna en syra t.ex. Citron för att det ska jäsa maximalt. Om man överdoserar bikarbonat kan det även ge en inte allt för trevlig bismak. När det gäller just Paleokorvbrödet skulle jag föredra bakpulver men när du bakar en härlig citronkaka så använd då gärna bikarbonat.

Lycka till!
Jenny & Magnus

Becka 9 juli, 2014 10:26 - Svara

Hur kan jag bäst förvara korvbröden om det blir över?

undervarttak 9 juli, 2014 19:38 - Svara

Hej Becka

De går att frysa.

Magnus & Jenny

Inka 19 juli, 2014 22:37 - Svara

Jättegott bröd! När jag bakade räckte det till 2 hamburgerbröd och 4 normalstora korvbröd.

undervarttak 24 juli, 2014 10:21 - Svara

Tack Inka, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Malin 21 juli, 2014 16:28 - Svara

Stort tack för era bröd tips!
Men när jag gjorde dessa så var dom fina och uppsvullna när jag tog ut dom ur ugnen . Men sekundrarna efteråt så sjönk dom ihop och blev nästan helt platta och knöggliga. Vad kan ha gått fel?

undervarttak 24 juli, 2014 10:29 - Svara

Hej Malin vad tråkigt, Det kan mycket väl vara mandelmjölet som är problemet.

Magnus & Jenny

Malin 21 juli, 2014 16:36 - Svara

Jag gjorde eget mandelmjöl genom att mala mandlar. kanske var det felet?

Katarina 7 augusti, 2014 19:14 - Svara

Tack för att ni delar med er av alla fina recept. :-) Följer er blogg och lagar mig långsamt men säker igenom era goda matkompositioner.
Tror ni att paleokorvbrödet håller sig till dagen efter? Hur förvarar jag dom i så fall på bästa sätt?
Trevlig helg! /Katarina

undervarttak 8 augusti, 2014 18:52 - Svara

Hej Katarina

Vad roligt att du provar våra recept, tack!

Korvbrödet håller absolut till dagen efter och lite till. Vi har dem i en påse i skafferiet.

Magnus & Jenny

Butterfly-Mia 8 augusti, 2014 12:44 - Svara

Hej, vet ej vad jag gör för fel men tog bikarbonat (hälften av bakpulver – blandade citron i också) men det vart bara en lös gegga – så som det blir då man gör glutenfritt bröd av färdiga mixar – kletade ut på plåten iallafall och dom är i ugnen nu – la till 1 dl mandelmjöl också för att få lite bättre fasthet och inte bara rinnande deg gegga *haha* får se vad det blir då det blir klart…

Undrade nu om ni hade nått bra tips på vad man kan göra av ägg gulorna?

undervarttak 8 augusti, 2014 19:02 - Svara

Hej

Tråkigt att det blev lite tokigt, hoppas att slutresultatet blir fint!

Äggulorna är perfekta till att ”förstärka” en omelett eller en äggröra.

Magnus & Jenny

Butterfly-Mia 9 augusti, 2014 10:38 - Svara

Hejsan, det vart helt okej bröd ändå – mera som en tekaka liksom =) hade det som hamburgerbröd och gjorde sen chokladpudding av äggulorna med kokosmjöl, som jag lät koka upp, vispade/rörde och sen sjuda – hällde det i en skål med vaniljpulver, raw kakaomassa, lite agave och rörde samman allt så kakaomassa smälte sen i skålar in i kylen och 2-3 tim senare efterrätt =)

Nu skall jag förbereda för dagens fiskrätt…försöka panera med mandelmjöl tänkte jag!

Catti 3 september, 2014 13:08 - Svara

Hej!
Jag har gjort dessa bröd två ggr nu och haft samma problem som Malin här ovan. De är alltså jättefina och luftiga i ugnen, men sjunker helt ihop. Idag sjönk de ihop redan i ugnen efter ca 30 min. Jag brukar inte misslyckad så ofta med mat och bak, men här vet jag inte vad som felar…
Jag har också funderat på om de verkligen behöver gräddas i 50 min?!
Det är ju så goda så jag vill ju kunna få till dem bra… Suveränt även att ha ett recept där man ta tillvara alla överblivna äggvitor

undervarttak 10 september, 2014 20:47 - Svara

Hej Catti

Alltid tråkigt när det misslyckas. Det kan bero på mandelmjölet, hört från någon att när de använde en speciell sorts mandelmjöl så misslyckades bröden men när de bytte mjöl gick det bra!

Magnus & Jenny

Malin 11 september, 2014 16:09 - Svara

Hej igen,
Jag gjorde ett nytt försök med ett nytt mandelmjöl men lyckades inte denna gång heller:(. Den här gången behöll dom formen och sjönk inte ihop, men istället var dom nästan ihåliga inuti när jag delade på dem efter att dem svalnat. Förstår verkligen inte vad som går fel. Vill så gärna få till det. Om det kan vara mandelmjölet, vilket mandelmjöl använder ni?

Tack för hjälpen!

Malin 11 september, 2014 16:10 - Svara

…Och har ni fler tips på ”framgångsfaktorer” för att lyckas med detta bröd? :)

undervarttak 11 september, 2014 20:43 - Svara

Så tråkigt att du inte lyckas med brödet Malin. Vi ”slänger” ihop det och lyckas alltid. Testade igår med ett annat märke på mandelmjölet och det blev bra ändå… Vi använder ett mandelmjöl som INTE är avfettat, hört tidigare att vissa misslyckats och då har de använt just avfettat mandelmjöl.

Ledsen att vi inte kan vara till mer hjälp.

Magnus & Jenny

Therese 12 september, 2014 11:27 - Svara

Kan man byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl? Någon som testat.
För oss är mandelmjöl inget alternativ pga allergi.
Tacksam för svar

Ellie 29 september, 2014 20:11 - Svara

Tack för fina recept! Jag har haft samma problem som flera här ovan. Brödet ser fint ut i ugnen men när jag skär i det är det som ett tomt skal och all deg har hamnat på botten. Tänker om det kan ha att göra med fiberhusket, att man inte knådar in det ordentligt i degen?
Hälsn. Ellie.

undervarttak 30 september, 2014 10:04 - Svara

Hej Ellie

Vad tråkigt att det inte blir bra, det märkliga är att det alltid blir bra när vi gör dem… Men det kan mycket väl vara som du skriver, vi har också hört om de som använt ”avfettat” mjöl och då har det blivit fel.

Magnus & Jenny

Johanna 30 september, 2014 19:15 - Svara

Om man ska göra dessa som hamburgarbröd är de samma i tid i ugnen som gäller då?

undervarttak 1 oktober, 2014 15:28 - Svara

Hej Johanna

Ja det är samma tid.

Magnus & Jenny

Lena 4 oktober, 2014 15:44 - Svara

Hej, jag gjorde dessa idag och dom blev helt perfekta. Väldigt goda :) jag Jag använde Fiberhusk, och 2,5 dl mandelmjöl och 0,5 dl bovetemjöl. Dom har inte sjunkit och är inte ihåliga. Tack för en jättebra sida!!

undervarttak 5 oktober, 2014 09:15 - Svara

Hej Lena

Vad roligt att de blev bra och att du tycker om dem!

Tack för dina fina ord om vår sida!

Magnus & Jenny

Annika 27 oktober, 2014 13:55 - Svara

Dessa ska jag verkligen prova. En fråga: mandelmjöl är väldigt dyrt. Var brukar ni köpa? känns som att det går åt en hel del när man vill äta hamburgerbröd, paj etc ibland :).

undervarttak 29 oktober, 2014 11:04 - Svara

Hej Annika

Vad roligt att du ska prova receptet på våra korvbröd. Ja mandelmjöl (och liknande nötmjöl) är dyrt, men man bakar inte så ofta inom Paleo (nötter är ett ”tillbehör” till kosten och vi brukar säga att max en näve nötter om dagen är ett bra mått). Det går inte att jämföra priser på ”vanligt” mjöl och nötmjöl.

Magnus & Jenny

Madelayne 30 oktober, 2014 18:04 - Svara

Bröder blir dessvärre ihålig för min del med. Provade först med Risentas mandelmjöl. Gick ut och handlade ny mjöl och har provat med en av märket Sellton, men det fungerade ej. Provar en gång till med Icas mandelmjöl. Fantastisk bra sida med mycket inspiration. Hoppas få rätt på brödet. Tredje gången gillt.

undervarttak 2 november, 2014 15:33 - Svara

Hej Madelayne

Då håller vi tummarna för tredje gången gillt!

Magnus & Jenny

Maria 23 januari, 2015 15:06 - Svara

Hej! Kan man använda majsmjöl istället för mandelmjöl? Nån som provat?

undervarttak 29 januari, 2015 12:47 - Svara

Hej Maria

Det går säkert men vi använder inte majsmjöl då majs är ett spannmål och inte ingår i Paleo.

Magnus & Jenny

Maria 29 januari, 2015 12:51 - Svara

Hej jag gjorde hamburgerbröd och det gick inte jätte bra såg fina ut men blev degiga och massa luft då när jag skar dem var det obarkade och över delen var bara skal!! Vad har jag gjort för fel!! Såg fina ut men inte bra ändå!! Ska dom gräddas längst ner i ugnen?! Jag hade dom i mitten!!
Med vänlig hälsning,

undervarttak 29 januari, 2015 13:16 - Svara

Hej Maria

Tråkigt att det har misslyckats.

Vi använder ett mandelmjöl som INTE är avfettat, hört tidigare att vissa misslyckats och då har de använt just avfettat mandelmjöl. Det skall också vara Psyllium eller Fiberhusk vilket är pulvriserade fröskal – vissa har använt hela frön…

Kan detta vara någon hjälp?

Magnus & Jenny

Malin 31 januari, 2015 10:01 - Svara

Hej!

Tack för receptet, gjorde hamburgerbröd som blev jättefina och riktigt goda :)

undervarttak 31 januari, 2015 13:50 - Svara

Härligt Malin, vad roligt att du tycker om brödet.

Magnus & Jenny

Claes 31 januari, 2015 19:59 - Svara

Vilket bröd! Fantastiskt! Gjorde hamburgerbröd precis som blev grymt bra i konsistensen. Ska tipsa vidare om detta enkla men genialiska recept :) Använde Risentas mjöl.

undervarttak 1 februari, 2015 18:21 - Svara

Härligt att höra Claes! Det är fantastiskt gott!

Magnus & Jenny

Ida 5 februari, 2015 14:49 - Svara

Anledningen till att bröden blir ”luftiga” kan bero på att man använder varmluftsugn. Jag brukar köra halva tiden på vanlig ugn, & halva på varmluft så blir det bra :)

undervarttak 7 februari, 2015 11:18 - Svara

Hej Ida

Tack snälla för ditt tips. Vi har ingen varmluftsugn och har alltid lyckats – så väldigt bra att du skriver detta.

Magnus & Jenny

Henke 8 februari, 2015 10:25 - Svara

Hejsan! Måste bara fråga, hur mycket vatten ska man ha i? 2,5 dl känns lite för mycket? Tack

undervarttak 8 februari, 2015 17:07 - Svara

Hej Henke

Jo det stämmer, 2,5 dl är helt riktigt.

Magnus & Jenny

Thomas 15 februari, 2015 14:33 - Svara

2a försöket, hoppas det går bra. blev ihåliga med all deg på botten första gången, blandade extra länge denna gången och värmde degen lite extra i micron, jag misstänker att fiberhusken inte riktigt blandade sig sist. återkommer. (har ej varmlufts ugn och står inget på mandelmjölet om fetthalt.)

undervarttak 16 februari, 2015 09:50 - Svara

Hej Thomas

Vi håller tummarna för dig! Det ska stå ”Avfettat” på mandelmjölet om det är det, annars så är det alltså ok.

Magnus & Jenny

Noomi 2 mars, 2015 12:29 - Svara

Fick som många andra dåligt resultat på det här brödet. Såg superfina ut i ugnen, extremt stora, men sekunden dom kom ur ugnen så sjönk dom ihop, blev knögliga och all deg verkar ha hamnat i botten. Jag skar av locken och använde bara dessa, för det andra gick inte att äta. Det var som en gummiplatta längst ned! :D :(

Jag använde risentas mandelmjöl. Min ugn är en vanlig hushållsugn. Följde receptet men nä, tyvärr är det någonting som inte stämmer.

Ska det verkligen vara 5 matskedar fiberhusk OCH 2 tsk bakpulver? Kändes mycket.

undervarttak 6 mars, 2015 15:08 - Svara

Hej Noomi

Vad tråkigt att höra. Vi har gjort det flera gånger och testbakar det ibland med mandelmjöl från olika leverantören och får alltid bra resultat. Väldigt svårt att veta vad som kan ha gått fel.

Magnus & Jenny

Marie 7 mars, 2015 14:21 - Svara

Hej, jag undrar vad jag gör för fel. När jag har hällt på vattnet blir det en sörja bara, alltså ingen deg som jag kan forma bröd till. Tänkte jag läste receptet fel första gången men andra gången blev det ingen deg heller. Vad gör jag för fel tror ni?
Tack Marie

undervarttak 9 mars, 2015 16:24 - Svara

Hej Marie

Vad tråkigt.

Det är väldigt svårt för oss att avgöra vad som kan ha gått fel för dig. Det som brukar vara fel när degen blir ”en sörja” är att man inte använt HUSK utan tagit psyllium frön – det måste vara malda/pulvriserade fröskal.

Magnus & Jenny

Fanny 15 mars, 2015 22:20 - Svara

Hallå! :D

Jag tänkte bara fråga er om ni vet varför näringsvärdet, så som kolhydrater, kalorier, protein m.m förminskas när man gör t.ex. Mandelmjölk eller Mandelgrädde av mandeln? Normalt innehåller ju mandel en del kalorier och lite mer kolhydrater än det som står under näringsvärdet på produkterna. Stämmer detta att det liksom förminskas för att det späds ut eller är näringsvärdet på produkterna felaktiga?
Tack för allt ni gör för människor i hopp om ett bättre & hälsosammare liv!

Med vänlig hälsning,
Fanny.

undervarttak 16 mars, 2015 09:12 - Svara

Hej Fanny

Vad roligt att du hittat till oss.

Det är, som du säkert förstår, värdigt svårt för oss att svara på din fråga då vi inte alls vet vilka produkter du hämtat din information ifrån.

Men generellt så kan man säga att det skiljer väldigt mycket mellan olika mandlar – vilket land de kommer ifrån, hur ”mogna” de är när de plockas, vilken näring de har tillgång till under sin ”uppväxt” och en massa andra faktorer.

När det gäller produkter av mandlar så har de i princip alltid processats på något sätt och det har tillkommit andra råvaror, misstänker att innehållsförteckningen på ett paket mandlar skiljer sig en hel del mot innehållsförteckningen på t.ex. mandelmjölk (på det som du jämför).

Med andra ord – mandlar och produkter av mandlar är oftast två skilda saker. Dessutom så skiljer det sig mellan mandlar (då det finns olika märken och tillverkare).

Hoppas att detta hjälper dig på vägen.

Hälsningar
Magnus & Jenny

Rigmor 2 april, 2015 16:23 - Svara

Hej hopp!
Måste bara säga att jag gjorde dessa korvbröd i dag enligt receptet och de blev ”klockrena”, fluffiga och härliga;) så jag vet inte vad” ovan kommentarerna” gjort för fel? Detta är fjärde brödet som jag bakat från Era recept och alla har blivit lyckade. Hur som helst så är eran sida guld värd för mig. Har för ca 5 veckor sedan börjat med Paleoutmaning i 4 veckor, och sedan fortsatt pga jag mår såå mkt bättre. Har även inskaffat Åsa Söderbergs´s Paleobok, att rek. Tack för Eran fina och nyttiga bloggsida// Mvh rigmor

undervarttak 20 april, 2015 15:22 - Svara

Tack snälla Rigmor för din fina kommentar. Mycket roligt att höra.

Magnus & Jenny

Maria ströbeck 9 april, 2015 22:00 - Svara

Hej! I likhet med andra blåste mina också upp sig och det blev ett hålrum inuti med lite degig botten. Men jag kom på att det tomma ”skalet” passar ju perfekt som tacoskal, krispigt och gott, och botten slängde jag i rosten en god stund så blev det en god macka! Imorgon provar jag igen med att blanda det torra ännu mer noggrant och vispar ihop lite längre än idag.

undervarttak 20 april, 2015 15:12 - Svara

Hej Maria

Trist att det inte blev bra, men bra att du kunde använda allt i alla fall :)

Magnus & Jenny

Mimmie 11 april, 2015 14:01 - Svara

Hej! blev inte alls bra för mig, skulle göra hamburgarbröd av dom men blev jätte platta. Fick se nu i kommentarfältet att det skulle vara krossade psylliumfrön eller husk, synd att det inte stod i receptet bara :(

undervarttak 20 april, 2015 15:09 - Svara

Hej Mimmie

Vad tråkigt att det inte blev bra. I receptet sås tår det husk och det innebär pulvriserade fröskal.

Magnus & Jenny

Elisabeth Nilsson 19 april, 2015 20:50 - Svara

Jag gör mitt eget mandelmjöl !! Har införskaffat en elektrisk mandelkvarn från Harald Nyborg
För ca 400:- Det tjänar man snabbt in.

undervarttak 20 april, 2015 14:53 - Svara

Hej Elisabeth

Det låter toppenbra!

Magnus & Jenny

Nar 24 april, 2015 00:10 - Svara

Jag har lagt in bovetemjöl och kokosmjöl också och ca 3dl vatten och brödet blev riktigt gott och saftigt.

undervarttak 28 april, 2015 09:17 - Svara

Hej Nar

Roligt när man kan experimentera fram egna favoriter.

Magnus & Jenny

katizz 3 maj, 2015 21:45 - Svara

Följde receptet helt o de blev fantastiskt goda, precis som vanliga bullar. Favoriter

undervarttak 6 maj, 2015 18:02 - Svara

Vad roligt att höra, tack Katizz!

Magnus & Jenny

Erica 15 maj, 2015 22:24 - Svara

Jag bakade dessa idag som hamburgerbröd. Det blev ganska mycket bröd nere och litet uppe om man säger så. Ser att flera personer ovan haft samma problem. Det gjorde inte så mycket och de blev goda! Det jag funderar på är varför man ska ha på kokhett vatten? Jag tänker att om man häller kokhett vatten på äggvitan så kanske den koagulerar och det blir klumpigt. Kanske någon som misslyckats med baket kan ha råkat ut för detta missöde? Jag hällde på det kokheta vattnet först och lät degen svalna litet innan jag rörde i äggvitan.

undervarttak 18 maj, 2015 10:01 - Svara

Hej Erica

Tack för tipset och vad bra att det blev gott i alla fall :)

Magnus & Jenny

frida 21 juli, 2015 14:05 - Svara

Hej! testade att baka brödet igår vart jättefina och goda men väldigt salta kan man minska ner på saltet? och sen undrar jag varför man inte ska ha med äggulan? tack för en inspirerande sida med bra recept!

undervarttak 26 juli, 2015 19:58 - Svara

Hej Frida

Det går fint att justera mängden salt efter egen smak, inga konstigheter. Vi tror att brödet blir mindre kompakt utan äggula.

Magnus & Jenny

Karin 22 juli, 2015 18:10 - Svara

Hej! Jag lyckas i princip alltid med dessa korv/hamburgerbröd, men en gång räckte inte fiberhusken riktigt så det blev bara tre matskedar. Då blev det bara en stor luftbubbla och degig botten. Funkade iofs som pitabröd :) Men om det går fel kan det alltså vara fiberhusken som är problemet.

undervarttak 26 juli, 2015 19:59 - Svara

Hej Karin

Tack snälla för din kommentar, vi misstänker också att det är så.

Magnus & Jenny

Gunilla 26 augusti, 2015 17:58 - Svara

Nybliven paleokostare. Testat baka bröden, gjorde 9 runda. Jäste fint o var alldeles gyllenbruna när jag tog ut dem ur ugnen. När de kallnat skar jag itu dem, o de var som många skrivit här: ett skal på högersidan o deg nertill. Så nu blir det inga mer bröd, alldeles för dyra ingredienser för att hålla på experimentera:(

undervarttak 6 september, 2015 10:00 - Svara

Hej Gunilla

Vad tråkigt att det inte blev bra. Ja tyvärr så är det så att fina råvaror är dyra.

Magnus & Jenny

Claes 28 augusti, 2015 11:12 - Svara

Är det någon som labbat vidare med det recept och gjort en het bröd eller formfranska tex? Misstänker att problemen som många beskriver kommer av att det blandas för dåligt… Men det är bara en teori. Misslyckades också en gång ;)

Erika 7 september, 2015 00:23 - Svara

Vad får man äta för slags korv då man äter paleo?

undervarttak 8 september, 2015 16:51 - Svara

Hej Erika

Man får leta efter en korv som innehåller mycket kött och så få tillsatser som möjligt. Men man kan också göra sin egen korv, då får man den precis som man önskar :)

Magnus & Jenny

Matilda 24 september, 2015 15:22 - Svara

Hej!
Tack för en inspirerande sida!
Jag undrar, är det viktigt i detta recept att använda elvisp? Ser på bilden att ni använt det. Har ingen elvisp och funderar på att testa matberedaren istället… Har också testat en gång med vanlig slev och fått samma besvikna resultat som flera andra här. (Hade också varmluftsugnsfunktionen igång vid tillfället).
Men jag ger mig inte!

undervarttak 29 september, 2015 10:06 - Svara

Hej Matilda

Vi har inte provat utan elvisp så kan tyvärr inte ge något bra svar på detta.

Magnus & Jenny

Helene 19 november, 2015 16:33 - Svara

Provat idag (inte smakat på dem än, de är säkert jättegoda) och de blev helt perfekta till utseende. Jag kan tänka mig att det är mängden psyllium som kan vara anledningen till att några misslyckas. Jag använder den ”vanliga” fiberhusk, men eftersom jag bor utomlands kan jag inte få tag på den jämt. När jag ersätter med den inhemska psyllium husk funkar det inte alls i de flesta recept jag provat och lyckats med annars. Idag löser jag detta med att väga mängden som ska i – 1 msk ”vanlig” väger ca 12g, medans tex den Maltesiska som inte är riktigt lika finmalen väger 5g. Bara en tanke…. Tack för alla era inspirerande recept!

undervarttak 24 november, 2015 17:31 - Svara

Tack snälla Helene för din input och dina fina ord!

Magnus & Jenny

Sussie 6 februari, 2016 09:35 - Svara

Vilka goda bröd! Jag gjorde dem igår och det blev två över. Idag åt jag en halva till frukost och det var lika sprött och saftigt idag som när de var nybakade. Tack för receptet och en inspirerande blogg!

undervarttak 7 februari, 2016 10:16 - Svara

Tack snälla Sussie, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Elvy 10 februari, 2016 12:08 - Svara

Hej
Försökte mig på dessa igår men dom jäste inte. Får försöka igen en annan dag. :)

undervarttak 11 februari, 2016 10:52 - Svara

Ajdå Elvy, bara prova igen :)

Magnus & Jenny

Elin 10 mars, 2016 08:31 - Svara

Hej! Jag har gjort korvbrödet ett par gånger nu och gillar dom verkligen. Men, det blir bara som ett skal, de sväller upp och när jag väl ska skära i dom är de ”tomma” Har ni någon aning om vad jag gör för fel. De ser inte alls ut som era på bilden.

undervarttak 11 mars, 2016 09:14 - Svara

Hej Elin

Vad tråkigt att de inte blir bra. Det är väldigt svårt för oss att veta men kanske kan det bero på att du använde varmluftsugn, då blir det ett tomt skal. Om du har varmluft så stäng av denna funktion nästa gång.

Magnus & Jenny

Sussie 4 juli, 2016 14:37 - Svara

Mina blir också mer tomma än de fylliga på bilden. Fungerar utmärkt att äta ändå tycker jag =)

undervarttak 9 juli, 2016 18:35 - Svara

Hej Sussie

Vad tråkigt att de inte blir riktigt bra, men fint att du kan använda dem ändå.

Magnus & Jenny

Kiki 21 mars, 2016 11:15 - Svara

Världens bästa korv/pitabröd! Perfekta att fylla med allt man kan komma på. Har gjort dom flera ggr och det har blivit perfekt resultat varje gång.

undervarttak 21 mars, 2016 11:23 - Svara

Underbart att höra Kiki, tack snälla!

Magnus & Jenny

Linda Jonsson 23 mars, 2016 17:40 - Svara

Gjorde dessa i dag. Men blev helt misslyckade, ihopsjunken å degiga trots att jag hade dom inne lite längre än det stod :-(

undervarttak 25 mars, 2016 13:22 - Svara

Hej Linda

Vad tråkigt att de misslyckades. Aldrig kul när man bakar (eller lagar) något och det inte blir bra. Det kan bero på lite olika saker, kanske har du inte använt pulvriserade fröskal (psyllium husk) eller har du varmluftsugnen på (det brukar inte fungera så bra).

Magnus & Jenny

Camilla 18 maj, 2016 10:02 - Svara

Supergott och enkelt basrecept! Tack för tipset. En riktig räddare!

undervarttak 20 maj, 2016 09:55 - Svara

Så härligt att höra Camilla, tack!

Magnus & Jenny

Anna 6 juli, 2016 18:49 - Svara

Gjorde bröden idag och fick som många andra bara en sörja och sedan blev de platta efter jag tagit ut dem. Ser nu att det ska vara husk men det står inte i receptet. Ni kanske bara skulle lägga till det i receptet? 5 msk psyllium husk. Vi läste inte kommentarerna innan och använda psyllium frön.

undervarttak 9 juli, 2016 18:37 - Svara

Hej Anna

Detta är nu förtydligat.

Magnus & Jenny

Anna 6 juli, 2016 18:51 - Svara

Ser en annan kommentar nu, ska det inte vara varmluftsugn heller?

undervarttak 9 juli, 2016 18:38 - Svara

Hej Anna

Nej vi använder inte varmluftsugn.

Magnus & Jenny

Hanna 9 augusti, 2016 19:51 - Svara

Gjorde dessa som hamburgerbröd idag och de blev kanonbra. Använde faktiskt både avfettat mandelmjöl och varmluftsugn utan problem.

Hanna 10 augusti, 2016 12:23 - Svara

Gjorde dessa idag och använde både avfettat mandelmjöl och varmluftsugn utan problem.

undervarttak 21 september, 2016 12:49 - Svara

Bra Hanna!

Vi har heller aldrig några problem när vi gör dessa.

Magnus & Jenny

Tobbe 22 januari, 2017 11:41 - Svara

Blev så glad när jag hittade detta, man ack så besviken när jag såg resultatet.
De växte och blev verkligen jättefina i ugnen men när jag skar dem så var de helt tomma inuti, ungefär som ballonger. Jag kan inte riktigt se vad som blivit fel för jag har verkligen följt receptet till 100%.

undervarttak 30 januari, 2017 14:28 - Svara

Hej Tobbe

Så tråkigt att höra att resultatet blev misslyckat. Väldigt svårt för oss att svara på vad som gått fel, vi man misstänka fiberhusken (måste vara pulvriserade fröskal, inget annat) men som sagt väldigt svårt att svara på.

Magnus & Jenny

Tobbe 22 januari, 2017 11:43 - Svara

Jag hade inte varmluft på, endast över/undervärme

Tobbe 23 januari, 2017 09:47 - Svara

Jag bakade dessa och de såg jättefina ut i ugnen, växte som bara den.
Trist när jag tog ut och skulle dela dem, bara luft, inget innanmäte alls.
Jag hade bara över/undervärne och följde receptet till 100%

Lotti 25 januari, 2017 21:31 - Svara

Jag gjorde dessa idag med Kung Markattas mandelmjöl och i varmluftsugn – de blev superbra och väldigt goda!

undervarttak 30 januari, 2017 14:33 - Svara

Tack Lotti, roligt att höra!

Magnus & Jenny