Paleolussekatter

Lussekatter utan gluten, mejerier och vitt socker

Ingredienser

Lussekatter

Receptet är till ca 12-15 st

6 st   
3 msk   
0,5 dl   
1 dl   
1 dl   
1-2 tsk   
2 tsk   
4 msk   
(0,5 g   

OBS! Psylliumhusk och fiberhusk är samma sak (malda/pulvriserade frön).

Pensling/dekoration

1 st   
Efter tycke & smak   

Givetvis kan man ha i saffran (0,5 gram till detta receptet) i lussekatterna om man föredrar det men vi föredrar kardemumma.

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och psyllium.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Paleolussekatter

Under advent tänder vi ljus och väntar på julen. Julen och tiden fram till dess betyder mycket för oss, det är en tid då man umgås med familjen och bara myser.

Vid dessa tillfällen blir det en och annan lussekatt! Ät och njut av goda Paleolussekatter tillsammans med nära och kära i väntan på julen du också.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
  • Tillsätt kokosmjölken och den smälta kokosoljan

Köp kokosolja

  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i bunken
  • Vispa samman till en deg
  • Låt svälla ca 5 minuter (man kan behöva tillsätta lite extra kokosmjöl, degen ska inte vara “rinnig”)
  • Rulla och forma till lussekatter och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Vispa upp ägget och pensla på lussekatterna
  • Dekorera med russin
  • Grädda i ugnen i ca 20 minuter till lussekatterna fått fin färg

Paleolussekatter 1

Ät och njut av goda glutenfria Paleolussekatter tillsammans med nära och kära i väntan på julen.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak