Paleopepparkakor

Ingredienser

Paleopepparkakor

Receptet är för ca 50 st

1 st   
3 msk   
1 msk   
1 msk   
3 dl   
3 msk   
1 msk   
1 tsk   
1 krm   
1 dl   

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Paleopepparkakor

Vi komma, vi komma från papparkakeland. Till julen, till julen vi komma hand i hand. Så bruna, så bruna vi äro alla tre. Korinter till ögon och hattarna på sné…..

Nog hör pepparkakorna till julen, dessa underbart goda små kakor som vi bara älskar.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skålla och finhacka mandeln
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt
  • Tillsätt kokosmjölk och vatten
  • Blanda de torra ingredienserna (utom mandeln) och vispa ner i smeten
  • Vispa till en deg
  • Rör ner den skållade och finhackade mandeln i degen
  • Låt degen vila i 30 minuter i kylen
  • Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper
  • Dra bort det övre bakplåtspappret
  • Stansa ut dina pepparkakor med önskad pepparkaksform
  • Lägg de färdiga pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper
  • Grädda i övre delen av ugnen i 12- 15 min, tills de fått fin färg
  • Ha lite koll när de är i ugnen för tiden beror på hur tunna de är
  • Låt pepparkakorna svalna på ett galler och förvara dem i en plåtburk

Paleopepparkakor 1

Njut av underbara nybakade Paleopepparkakor, glutenfritt och mejerifritt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Signaturbild på Jenny & Magnus