Paleoskafferiet

Ramslökspesto

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Ramslökspesto

Ger ca 3 dl

70 g ramslök
1 dl rostade solroskärnor
1,5 dl olivolja
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak nymald svartpeppar
Ramslökspesto

Ramslökspesto

Att göra pesto är både ett gott och bra sätt att ta tillvara på sin ramslök. Peston blir stark och smakrik så det krävs inte så mycket för att få en god smak och därför också väldigt dryg och räcker länge.

Så här gör du

  • Mät upp och rosta solroskärnorna i en torr stekpanna, om du inte har färdigrostade
  • Lägg ner ramslök, de rostade solroskärnorna och olivoljan i en mixer eller matberedare med knivblad
  • Mixa till en fin pesto, du väljer själv hur grov eller fin du vill ha den beroende på tiden du mixar
  • Smaka av med himalayasalt/havssalt och nymald svartpeppar
  • Häll upp i en burk med lufttätt lock
  • Förvara din Ramslökspesto i kylen

 
Ät och njut av din Ramslökspesto till grillat i din sallad eller varför inte laga vår goda Fiskgratäng med pesto.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept recept paleoblogg paleolivsstil livsstil paleosverige sverige paleoblogg paleokost paleotips
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore