
Fiskgratäng med Pesto
Så här gör du
- Förbered och gör en omgång med härlig Pesto på morotsblast/basilika. Länk till receptet för Peston hittar du här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Kontrollera och ta bort eventuella ben ur torskfiléerna
- Bred pesto på ena sidan av filéerna
- Rulla ihop filéerna med peston inåt och lägg i en ugnssäkerform
- Dela bacon i mindre bitar och fräs några minuter i en panna med t.ex. ghee (man kan utesluta bacon)
- Häll på kokosmjölken
- Tillsätt dijonsenap, libbsticka och klipp ner gräslöken
- Rör om och låt koka samman någon minut
- Häll blandningen över torskfilén
- Grädda mitt i ugnen i 30 minuter
Nu är din Fiskgratäng med Pesto klar att avnjutas! Servera din Fiskgratäng med Blomkålsris eller varför inte en härlig sallad!
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept fisk torsk Sverige
Anki 13 december, 2015 18:48 -
Åh, vilken galet god rätt. Använde fin köpepesto istället för morotspeston. Mums!
undervarttak 15 december, 2015 16:47 -
Tack snälla Anki!
Magnus & Jenny
Marianne 6 februari, 2016 17:45 -
Hej. Tänkte göra denna ikv. Är det 1 kg fryst torskfilé el 1 kg tinad…? Tack!
undervarttak 7 februari, 2016 10:23 -
Hej Marianne
Vi använde färsk så gå du efter tinad.
Magnus & Jenny
Emelie Wallqvist 21 november, 2016 20:27 -
Hej!
Tack för alla recept och allt annat som ni delar med er av! Jag äter AIP och en hel del av recepten går att äta eller göra om till AIP. Ni är en stor inspirationskälla och det är med glädje som jag är inne på er sida så ofta jag kan. En fråga bara, vad använder ni för bacon? Allt bacon som jag hittat i affärerna innehåller tillsatser i form av arom, konserveringsmedel m.m.
Emelie
undervarttak 22 november, 2016 10:01 -
Hej Emelie
Tack snälla för dina fina ord, vad glada vi blir. Ja en del recept är helt ok för AIP och vissa behöver bara justeras lite för att passa, skönt att det fungerar fint.
Ett väldigt fint tips när det gäller bacon, men även andra råvaror, är gårdsbutiker. De brukar ofta ha väldigt fin kvalité på sina råvaror och väldigt både engagerad och kunnig personal.
Magnus & Jenny
Emelie Wallqvist 27 november, 2016 19:35 -
Tack så jättemycket för tipset! 🙂 Det ska jag kolla upp.
undervarttak 28 november, 2016 16:17 -
Härligt Emelie
Magnus & Jenny