Ingredienser

Fiskgratäng med Pesto

För 4 personer

1 kg torskfilé
Efter tycke och smak pesto på morotsblast/basilika
8 skivor bacon*
4 dl kokosmjölk
2 msk dijonsenap
1 tsk libbsticka*
1 knippe gräslök

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Du kan givetvis också använda någon annan Paleo pesto (på basilika t.ex).

*Man kan utesluta bacon.

*Man kan utesluta libbsticka.

Fiskgratäng med Pesto

Så här gör du

  • Förbered och gör en omgång med härlig Pesto på morotsblast/basilika. Länk till receptet för Peston hittar du här
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Kontrollera och ta bort eventuella ben ur torskfiléerna
  • Bred pesto på ena sidan av filéerna
  • Rulla ihop filéerna med peston inåt och lägg i en ugnssäkerform
  • Dela bacon i mindre bitar och fräs några minuter i en panna med t.ex. ghee (man kan utesluta bacon)
  • Häll på kokosmjölken
  • Tillsätt dijonsenap, libbsticka och klipp ner gräslöken
  • Rör om och låt koka samman någon minut
  • Häll blandningen över torskfilén
  • Grädda mitt i ugnen i 30 minuter

Nu är din Fiskgratäng med Pesto klar att avnjutas! Servera din Fiskgratäng med Blomkålsris eller varför inte en härlig sallad!

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept fisk torsk Sverige

Anki 13 december, 2015 18:48 - Svara

Åh, vilken galet god rätt. Använde fin köpepesto istället för morotspeston. Mums!

Marianne 6 februari, 2016 17:45 - Svara

Hej. Tänkte göra denna ikv. Är det 1 kg fryst torskfilé el 1 kg tinad…? Tack!

undervarttak 7 februari, 2016 10:23 - Svara

Hej Marianne

Vi använde färsk så gå du efter tinad.

Magnus & Jenny

Emelie Wallqvist 21 november, 2016 20:27 - Svara

Hej!
Tack för alla recept och allt annat som ni delar med er av! Jag äter AIP och en hel del av recepten går att äta eller göra om till AIP. Ni är en stor inspirationskälla och det är med glädje som jag är inne på er sida så ofta jag kan. En fråga bara, vad använder ni för bacon? Allt bacon som jag hittat i affärerna innehåller tillsatser i form av arom, konserveringsmedel m.m.
Emelie

undervarttak 22 november, 2016 10:01 - Svara

Hej Emelie

Tack snälla för dina fina ord, vad glada vi blir. Ja en del recept är helt ok för AIP och vissa behöver bara justeras lite för att passa, skönt att det fungerar fint.

Ett väldigt fint tips när det gäller bacon, men även andra råvaror, är gårdsbutiker. De brukar ofta ha väldigt fin kvalité på sina råvaror och väldigt både engagerad och kunnig personal.

Magnus & Jenny

Emelie Wallqvist 27 november, 2016 19:35 - Svara

Tack så jättemycket för tipset! 🙂 Det ska jag kolla upp.