Saftigt morotsbröd
Ett härliga och saftiga morotsbröd som både är naturlig glutenfritt och mejerifritt och, såklart, helt Paleo!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala och riv morötterna fint
- Häll fröerna i en matberedare och mixa med knivarna till frömjöl
- Tillsätt saltet och mixa lite igen
- Häll nu ner ca 2 tredjedelar av de finrivna morötterna i blandningen och mixa igen till klibbig deg
- Häll över degen i en stor bunke
- Blanda ner resten av de rivna morötterna
- Vispa äggen i en separat skål och häll sedan äggen över degen
- Blanda väl till en jämn deg
- Klä en brödform med bakplåtspapper
- Klicka i degen i formen och jämna till
- Strö lite sesamfrön över brödet
- Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter tills det har fått fin färg och är genombakat (kontrollera med provsticka)
- Ta ut formen och ta ur brödet ur formen
- Låt brödet svalna inlindad i en handduk på ett galler

Nu kan du njuta av nybakat morotsbröd!
Du kan forma brödet till runda småbröd och då grädda dem i ca 60 minuter. Vi valde att göra ett helt bröd och då behövs ytterligare ca 20 minuter (alltså totalt 80 minuter) på gräddningen. Brödet blir väldigt saftigt och går att frysa.
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se


