Saftigt morotsbröd

Ingredienser

Saftigt morotsbröd

Receptet är för 1 bröd

1 kg   
2 dl   
2,5 dl   
1,5 dl   
1 tsk   
4 st   

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg, solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Saftigt morotsbröd

Ett härliga och saftiga morotsbröd som både är naturlig glutenfritt och mejerifritt och, såklart, helt Paleo!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och riv morötterna fint
  • Häll fröerna i en matberedare och mixa med knivarna till frömjöl
  • Tillsätt saltet och mixa lite igen
  • Häll nu ner ca 2 tredjedelar av de finrivna morötterna i blandningen och mixa igen till klibbig deg
  • Häll över degen i en stor bunke
  • Blanda ner resten av de rivna morötterna
  • Vispa äggen i en separat skål och häll sedan äggen över degen
  • Blanda väl till en jämn deg
  • Klä en brödform med bakplåtspapper
  • Klicka i degen i formen och jämna till
  • Strö lite sesamfrön över brödet
  • Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter tills det har fått fin färg och är genombakat (kontrollera med provsticka)
  • Ta ut formen och ta ur brödet ur formen
  • Låt brödet svalna inlindad i en handduk på ett galler

Saftigt Morotsbröd2

Saftigt Morotsbröd1
Nu kan du njuta av nybakat morotsbröd!

Du kan forma brödet till runda småbröd och då grädda dem i ca 60 minuter. Vi valde att göra ett helt bröd och då behövs ytterligare ca 20 minuter (alltså totalt 80 minuter) på gräddningen. Brödet blir väldigt saftigt och går att frysa.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak