Ingredienser

Stekt vitkål

Receptet är för 2 portioner

0,5 st stort vitkålshuvud
1 st vitlöksklyfta
0,5 st röd chili
Efter tycke & smak persilja
Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Vid AIP, uteslut chili.

Stekt vitkål

Stekt vitkål

Så här gör du
 

  • Strimla vitkålen fint med en kniv
  • Häll lite olivolja i en stekgryta eller stekpanna
  • Stek vitkålen tills den blir mjuk och lite gyllene
  • Rensa och hacka chilin fint och strö över vitkålen
  • Skala vitlöksklyftan och pressa även denna över vitkålen
  • Blanda chilin och vitlöken med vitkålen
  • Strö över valfri mängd persilja blanda
  • Salta efter tycke och smak

Stekt vitkål 1

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Susanna 23 januari, 2015 12:20 - Svara

Härligt, alltid trevligt att hitta alternativ till ris/pasta/potatis. Också spännande för okulinariska mig att ha vitkål i annat än pizzasallad!

undervarttak 29 januari, 2015 12:44 - Svara

Stekt vitkål är verkligen gått och så enkelt, tack för din kommentar Susanna.

Magnus & Jenny

wivi 17 juli, 2015 13:39 - Svara

Fantastiskt gott!!! det här kommer jag att äta ofta.. :)

undervarttak 18 juli, 2015 11:46 - Svara

Härligt att höra Wivi, Tack!

Magnus & Jenny

Ariel Hernandez 16 april, 2016 03:38 - Svara

Tackar så mycket. Blev vegetarian för några månader sen och behöver mycket inspiration just nu! Kram till alla som hjälper andra!

Magnus 28 maj, 2016 15:29 - Svara

Ska eller kan man ha något till vitkålen?

undervarttak 30 maj, 2016 13:59 - Svara

Hej Magnus

Vi har den Stekta vitkålen som ett tillbehör. Men självklart fungerar det att äta som en egen rätt om man önskar.

Magnus & Jenny