Paleoskafferiet

Varm Choklad

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Varm Choklad

För 2 personer

Gör din egen Mandelmjölk eller köp en bra sort i din butik, länk till mandelmjölk finns här ovan i ingredienslistan

Du kan även använda någon annan sorts nötmjölk om du önskar

Varm Choklad

Varm Choklad

Att få värma sig med en kopp Varm Choklad en kall vinterdag vid skidspåret, en underbar dag i vårsolen, vid sin picknick eller bara en mysig morgon är något man kan längta efter. Så Njut du också av en god Varm Choklad.

Så här gör du

  • Mät upp mandelmjölken och häll ner i en kastrull
  • Sätt kastrullen på spisen på medelvärme
  • Tillsätt honung, raw kakao och äkta vaniljpulver och vispa samman
  • Vispa under uppvärmningen tills allt blandats väl
  • Värm chokladen till önskad värme

Köp mandelmjölk
Häll upp i kopp och Njut direkt eller häll chokladen på termos och ge dig ut på en picknick eller en härlig promenad med ryggsäcken på ryggen och värm dig med lite god choklad längs vägen.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleoblogg paleosverige sverige rå mat matblogg recept rawcacao cacao chokladdricka chocklad
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Sussie 7 mars, 2017 23:05 - Svara

Hej, och tack för en fantastisk hemsida!
Jag undrar om mandelmjölken ger mycket smak till chokladen? Jag har inte druckit mandelmjölk förut men saknar varm choklad när jag är frusen på kvällen; är inte alls förtjust i smaken av kokos så det har inte blivit nån varm choklad alls sen jag slutade med mjölk och grädde.

undervarttak 9 mars, 2017 09:35 - Svara

Hej Sussi

Det är väldigt gott med varm choklad, denna smakar inte ”vanlig” mjölkchoklad men vi tycker inte att mandelmjölken ger mycket smak till det färdiga resultatet, mandelmjölk är relativt neutral i smaken.

Magnus & Jenny

Berit 14 oktober, 2017 10:14 - Svara

Hei og takk for mange gode ideer. Hva er forskjellen på rad cacao og ”vanlig” cacao?
Mvh Berit

undervarttak 16 oktober, 2017 10:22 - Svara

Hej Berit och tack för dina fina ord!

Raw kakao är inte uppvärmd till mer än max 42 grader, den har alltså alla näringsämnen kvar.

Magnus & Jenny