Köttfärsvåfflor

Plockar upp en köttfärsvåffla från bordet

Ingredienser

Köttfärsvåfflor

Ger 6 våfflor

Tillagningstid:

20 minuter

500 g   
7 st   
1 tsk   

Ghee att pensla våffeljärnet med.

Tips på smaksättning

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Gröna gårdar, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Köttfärsvåfflor

Enkelt, gott och med endast två ingredienser. Dessa Köttfärsvåfflor är så enkel att göra. Man äta dem till frukost, mellanmål eller lunch, har som tillbehör eller ta med på picknicken.

Smaksätt endast med salt och ha en basvariant eller välj något mer spännande, varför inte tacokrydda – blir supergott. Variationen på denna Köttfärsvåffla kan bli många.

Variera dina Köttfärsvåfflor

Det går såklart även att använda sig av andra typer av färs. så som: fläsk, lamm, kyckling eller vilt.

Toppa dina våfflor med en smarrig röra, t.ex. Guacamole är hur gott som helst på dessa. Eller med fina grönsaker som salladsblad, skivad avokado och tomat!

Blir en god, mättande och enkel rätt. Variera och testa dig fram för att hitta just din favorit.

Köttfärsvåfflor på ett galler

Så här gör du

  • Starta ditt våffeljärn
  • Blanda ihop färsen och äggen samt salt i en matberedare med knivar
  • Mixa till en smet
  • Pensla ditt våffeljärn med ghee
  • Ta ungefär 1 dl köttfärssmet till varje våffla (kan variera beroende på vilket våffeljärn som används)
  • Grädda i 4-5 minuter (kan variera beroende på vilket våffeljärn som används)

Våfflorna smakar gott både varma och kalla och de håller flera dagar i kylen. Går även fint att frysa ner, med fördel så värmer man dem då när de ska ätas.

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Gröna Gårdar, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

carnivore Karnivor Paleorecept