Ananaspaj
En Ananaspaj helt utan gluten, mejerier och vitt socker, är det möjligt? Ja! Njut gott med denna ljuvliga Ananaspaj till ditt fika!
Pajer vi minns
Det finns många goda pajer som vi mött på under åren och en av dem var Ananaspaj, tror det var någon gång under 90-talet som den förekom väldigt ofta till kaffet hos både vänner och hemma hos oss.
I vår tidigare pdf receptsamling “Påskglädje och Vårljus” försökte vi oss på att återskapa denna paj, men då helt Paleo och därmed både glutenfri och mejerifri, och resultaten blev en härligt god Ananaspaj som smakade så gott till fikat.
Nu finns receptsamlingen inte kvar att köpa men receptet vill vi gärna dela med oss av.
Glutenfri Ananaspaj
Baka denna goda Ananaspaj nästa gång du vill ha något gott till kaffet!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält ghee
- Blanda samman mandelmjöl, hackad mandel, kokossocker och mald kardemumma i en bunke
- Tillsätt smält ghee och ägget
- Rör ihop till en smet
- Bred ut smeten i botten på en smord pajform, degen är ganska lös
- Låt ananasen rinna av i en sil och häll sedan ner den i en bunke
- Tillsätt kokosghurten/ alternativt kokosgrädden, äkta vaniljpulver och äggen
- Rör samman
- Häll ner fyllningen över pajdegen
- Grädda 40 minuter mitt i ugnen
Serveringstips!
Avnjut din Ananaspaj ljummen eller rumstempererad tillsammans med vispad kokosgrädde smaksatt med lite äkta vaniljpulver.
Fler goda pajer
Vill du njuta av fler goda pajer till kaffet kan vi rekommendera följande pajer här från Paleoskafferiet. Och det är inte bara Ananaspajen som är glutenfri utan alla pajer vi tipsar om här.
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore