
Rabarberpaj
Nästa gång du vill baka något gott till kaffet så låt dig förföras av denna underbara Rabarberpaj!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skiva rabarberna i slantar
- Smält en klick ghee eller kokosolja i en stekpanna
- Häll i rabarberslantarna och låt steka tills rabarberna börjar mjukna
- Strö över kokossocker, kanel och mald ingefära
- Rör om och låt det bryna samman någon minut
- Dra bort från spisen
- Häll över rabarberna i en pajform eller låt de vara kvar i stekpannan (om du kan ha stekpannan i ugnen)
- Mät upp de torra ingredienserna till pajdegen och häll i en bunke
- Rör om så det blandar sig
- Tillsätt kokosoljan och ägget
- Rör ihop till en kladdig smuldeg
- Fördela degen över rabarberna
- Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills smuldegen börjar få färg
- Nu är din Rabarberpaj klar att avnjutas
Servera din Rabarberpaj tillsammans med kokosgrädde, smaksatt med lite äkta vaniljpulver, kall kokosmjölk eller bara som den är.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept naturligmat naturlig mat sverige paleosverige paleoblogg livsstilsblogg recept nyttigt under vårt tak
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore
Veronica 17 maj, 2020 17:10 -
Går det att ha i något annat mjöl än mandelmjöl? Min man är allergisk mot mandel.
Super bra sida för övrigt!
undervarttak 24 maj, 2020 18:26 -
Hej Veronica
Tack snälla för dina ord om vår sida!
Just denna paj har mandel som bas, både i form av mandelmjöl och hackad mandel. Om man byter ut detta blir det alltså ett helt annat recept.
Magnus & Jenny