Ingredienser

Rabarberpaj

För 4 personer

Fyllning
5-6 st rabarber
0,5 dl kokossocker
2 tsk kanel
0,5 tsk mald ingefära

Ghee eller kokosolja att steka i

Du kan även söta med honung, skivad banan, russin eller varför inte jordgubbar istället för kokossocker

Rabarberpaj

Nästa gång du vill baka något gott till kaffet så låt dig förföras av denna underbara Rabarberpaj!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skiva rabarberna i slantar
  • Smält en klick ghee  eller kokosolja i en stekpanna
  • Häll i rabarberslantarna och låt steka tills rabarberna börjar mjukna
  • Strö över kokossocker, kanel och mald ingefära
  • Rör om och låt det bryna samman någon minut
  • Dra bort från spisen
  • Häll över rabarberna i en pajform eller låt de vara kvar i stekpannan (om du kan ha stekpannan i ugnen)
  • Mät upp de torra ingredienserna till pajdegen och häll i en bunke
  • Rör om så det blandar sig
  • Tillsätt kokosoljan och ägget
  • Rör ihop till en kladdig smuldeg
  • Fördela degen över rabarberna
  • Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills smuldegen börjar få färg
  • Nu är din Rabarberpaj klar att avnjutas

 
Servera din Rabarberpaj tillsammans med kokosgrädde, smaksatt med lite äkta vaniljpulver, kall kokosmjölk eller bara som den är.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept naturligmat naturlig mat sverige paleosverige paleoblogg livsstilsblogg recept nyttigt under vårt tak
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore