Ingredienser

Jordgubbspaj

För 4 personer

Tillagningstid:

35 minuter

Fyllning:
1 liter jordgubbar
1 tsk pressad citron
2 msk tapiokastärkelse
Pajdeg:
2 dl mandelmjöl
2 msk tapiokastärkelse
3 msk kokossocker
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa himalayasalt
0,5 dl smält kokosolja
2,5 msk kokosmjölk alt. mandelmjölk

Du kan byta ut tapiokastärkelsen mot arrowrot om du önskar.

Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Denna ljuvliga Jordgubbspaj är ett nytt favoritrecept som vi redan gjort flera gånger denna sommar. Pajen är enkel att göra och är perfekt att ta till om man vill ha något snabbt och gott till kaffet eller som en somrig dessert.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Rensa och skiva jordgubbarna
  • Lägg jordgubbarna i en bunke och pressa över citronsaften
  • Strö över tapiokastärkelsen och rör om försiktigt tills det blandat sig väl
  • Häll över i en pajform
  • Rör samman alla ingredienserna till pajdegen till en smet
  • Bred ut smeten över jordgubbarna
  • Grädda i ugnen i ca 20 minuter tills pajdegen fått fin färg

 
Servera din Jordgubbspaj ljummen tillsammans med paleoglass eller kokosgrädde, helt fantastiskt!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus  Paleo paleorecept paleokost recept paleoblogg baka paleotips paleoinspiration paleosverige matblogg nyttigt jordgubbsrecept äggfri äggfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken