Ingredienser

Jordgubbspaj

För 4 personer

Tillagningstid:

35 minuter

Fyllning:
1 liter jordgubbar
1 tsk pressad citron
2 msk tapiokastärkelse

Man kan givetvis använda andra bär och/eller frukter om man önskar.

Pajdeg:
2 dl mandelmjöl
2 msk tapiokastärkelse
3 msk kokossocker
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa himalayasalt
0,5 dl smält kokosolja
2,5 msk kokosmjölk (alt. mandelmjölk)

Du kan byta ut tapiokastärkelsen mot arrowrot om du önskar.

Jordgubbspaj

Denna ljuvliga Jordgubbspaj är ett nytt favoritrecept som vi redan gjort flera gånger denna sommar. Pajen är enkel att göra och är perfekt att ta till om man vill ha något snabbt och gott till kaffet eller som en somrig dessert.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Rensa och skiva jordgubbarna (går även med frysta jordgubbar)
  • Lägg jordgubbarna i en bunke och pressa över citronsaften
  • Strö över tapiokastärkelsen och rör om försiktigt tills det blandat sig väl
  • Häll över i en pajform
  • Rör samman alla ingredienserna till pajdegen till en smet
  • Bred ut smeten över jordgubbarna
  • Grädda i ugnen i ca 20 minuter tills pajdegen fått fin färg

Servera din Jordgubbspaj ljummen tillsammans med paleoglass eller kokosgrädde, helt fantastiskt!
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken, Cervera
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleo paleorecept paleokost recept paleoblogg baka paleotips paleoinspiration paleosverige matblogg nyttigt jordgubbsrecept äggfri äggfritt cobbler

Josephine kock 19 september, 2018 21:14 - Svara

Hej,
Var köper ni tapiokastarkelse? Är det samma sak som cassava mjöl?
Josephine

undervarttak 21 september, 2018 12:19 - Svara

Hej Josephine
Tapiokastärkelse (eller -mjöl) kan finnas i vanliga butiker och står då vanligen på hyllan för glutenfritt, men fråga görna personalen i din butik om hjälp. Om du inte får tag i den där så finns den i butiker med asiatisk inriktning samt i flera nätbutiker.

Nej Tapiokastärkelse och Cassavamjöl är INTE samma sak.

Magnus & Jenny