Ingredienser

Äppelvåfflor

För 3 stycken våfflor (två personer)

3 st ägg
1,5 dl kokosmjölk
2 msk smält kokosolja
0,5 dl kokosmjöl
1 msk psylliumhusk/ fiberhusk
1-2 tsk nystött kardemumma
1 tsk kanel
1,5 krm himalayasalt/ havssalt
1 st äpple

Kokosolja att pensla våffeljärnet med.

Äppelvåfflor

Så här gör du
 

  • Vispa ägg och kokosmjölk luftigt
  • Smält kokosoljan och häll ner i äggsmeten
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner även dessa i äggsmeten
  • Riv äpplet grovt på ett rivjärn (inte kärnhuset)
  • Rör ner det rivna äpplet i smeten
  • Låt smeten stå och “svälla” i 5 minuter
  • Pensla det varma våffeljärnet med smält kokosolja och grädda våfflorna gyllenbruna
  • Smeten är tjockare än ”vanlig” våffelsmet så du får hjälpa till och breda ut den lite i järnet eftersom den inte rinner ut själv

 
Ät och Njut av dessa underbara Äppelvåfflor till frukost, till kaffet, på picknicken eller när som lusten faller in.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo Sverige äpplevåfflor äpple paleosverige recept paleorecept matblogg paleoblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Eva 19 oktober, 2015 08:38 - Svara

Hej,
Gjorde de här till kvällsmat igår. Smaken blev bra men de blev alldeles “sladdriga” Blir era det med? Gillar ju när våfflor blir frasiga och undrar om ni har ngt bra knep.
Tack!!

undervarttak 20 oktober, 2015 19:17 - Svara

Hej Eva

De blir inte frasiga som “frasvåfflor”.

Magnus & Jenny

Helena 20 oktober, 2015 08:49 - Svara

Jag gjorde dessa som små plättar, jag orkade inte gräva fram våffeljärnet 🙂 Stekte dem först på hög värme, för ytan, och sedan låg så de fick stelna. Himlarns goda!!!

undervarttak 20 oktober, 2015 19:16 - Svara

Hej Helena

Vad roligt att det fungerade fint att steka dem också och toppen att du tycker om dem!

Magnus & Jenny

Karin Malm 4 februari, 2016 16:02 - Svara

Hej! jag set att ni har psylliumhusk i många recept. Vad har den för betydelse i ex. smeten? Kan man hoppa över det? Tack för alla mumsiga inspirationer. Karin

undervarttak 5 februari, 2016 10:24 - Svara

Hej Karin

I “vanliga” bakverk så är det gluten som håller ihop degen. Psylliumhusk/fiberhusk (som är pulvriserade fröskal) gör ungefär samma sak med Paleobakverk, man kan het enkelt hantera degen bättre och den blir inte lika kompakt.

Magnus & Jenny

Hanna 7 mars, 2016 13:15 - Svara

Tack för ett bra recept! Jag bytte ut äpplet mot riven morot, och både min annars så kräsna 9-månaders och hans storasyster slukade dem! 🙂

undervarttak 11 mars, 2016 09:17 - Svara

Hej Hanna

Låter underbart gott, tack snälla för tips!

Magnus & Jenny

Rosy 22 december, 2016 10:21 - Svara

Åh vilket underbart recept!!! Taaaaack!!!
Det blev en riktig succé ! Älskar era recept 🙂

undervarttak 23 december, 2016 17:51 - Svara

Tack snälla Rosy! Så glada vi blir.

Magnus & Jenny

Linda 30 juni, 2017 16:31 - Svara

Jättegoda våfflor som till och med min pappa gillade (han tror fortfarande att han gillar “vanliga” våfflor bäst). Åt dem en varm dag när vi satt nere vid strandkanten.

undervarttak 1 juli, 2017 09:15 - Svara

Hej Linda

Tack! Det låter underbart.

Magnus & Jenny