Ingredienser

Cashewglass med vanilj

Ger ca 750 ml glass

Tillagningstid:

4 timmar och 10 minuter*

2,5 dl cashewnötter (blötlagda i minst 6 timmar)
4 dl kokosmjölk
2 msk honung
2 msk smält kokosolja
3 tsk äkta vaniljpulver

* tiden för blötläggning av cashewnötterna är inte medräknad

Cashewglass med vanilj som slevas upp från en bunke

Cashewglass med vanilj

Tillfällena är många då man vill njuta av denna goda Cashewglass med vanilj. Tillsammans med en god smulpaj, färska bär eller en kladdkaka, så ljuvligt gott!
 
Du gör glassen helt utan hjälp av en glassmaskin. En bra mixer och en frys är det ända du behöver.
 
Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Cashewglass med vanilj på Bloggen.

Så här gör du

Förbered
  • Blötlägg Cashewnötter i vatten, minst 6 timmar men gärna över natten
Glassmet
  • Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj dem väl
  • Lägg ner cashewnötterna i en mixer
  • Tillsätt kokosmjölk, honung, smält kokosolja och äkta vaniljpulver
  • Mixa väl till en slät smet
  • Häll ner glassmeten i en låda/ bunke med lock
  • Ställ in i frysen
  • Låt stå i minst 4 timmar innan du avnjuter den

Ta fram glassen ca 15 minuter innan du ska äta den. Cashewglass blir hårdare än “vanlig” glass gjord på mejeriprodukter när den är frusen.

Cashewglass och jordgubbar

Är du sugen på mer glass eller sorbet? Gör då ett besök under vår etikett Glass här i Paleoskafferiet.
 
Ät och Njut!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleo hälsa nyttig mejerifritt laktosfri laktosfritt hemmagjord matglädje Sverige hälsosam matlagning godis hälsoblogg matblogg glutenfritt

Johan 8 augusti, 2019 15:25 - Svara

Påminner lite om vaniljfyllningen i bakelser. Underbart god!

undervarttak 9 augusti, 2019 16:11 - Svara

Så roligt att höra, tack Johan!

Magnus & Jenny

Nina 19 januari, 2020 23:28 - Svara

Tack för en fantastiska recept! Kan man använda ngn annan nöt?? Är allergisk… 🙁

undervarttak 23 januari, 2020 16:45 - Svara

Hej Nina

Tack snälla, så roligt att du uppskattar våra recept!

Vi är osäkra men tror faktiskt det blir svårt – både vad gäller smak och konsistens på Cashewnöten gör att den passar bra här.

Magnus & Jenny

Lisa 4 maj, 2020 18:35 - Svara

Hej!
Jag måste fråga… blir nötterna lite silver-blåaktiga för er? Eller har de legat för länge då och börjat mögla?
Glömde dem igår så då låg de nästan 20 timmar…och när jag då tittade var vissa lite mörka…🙄🙈 så jag slängde dem imorse….men frågan som slog mig är om de kanske blir så utan att vara mögliga?

undervarttak 5 maj, 2020 17:17 - Svara

Men oj, så märkligt Lisa.

Detta har vi inte varit med om. Vet att cashewnötter blir väldigt “slemmiga” om de får ligga länge i vatten men blåaktiga har vi inte hört om. Kan tyvärr inte hjälpa dig med detta.

Magnus & Jenny

Emma 15 november, 2020 08:58 - Svara

Hej!
Har ni testat med mandelmjölk istället för kokosmjölk? Tänker kokosmjölk på tetra är tjockare..Har barn som är allergisk mot mycket men inte cashewnötter och mandelmjölk! Tänkte det hade varit trevligt att erbjuda honom något annat!

undervarttak 15 november, 2020 10:50 - Svara

Hej Emma

Vi har inte provat med mandelmjölk, misstänker att det kanske inte blir så krämigt – men prova gärna och se hur det blir och om det fungerar för er.

Önskar all lycka!

Magnus & Jenny

Anna 19 juni, 2021 09:47 - Svara

Hej!

Måste man äta hela satser på en gång när den stått ute 15 min eller man kan frysa om den igen?

undervarttak 19 juni, 2021 11:56 - Svara

Hej Anna

Man kan frysa om glassen men den blir sannolikt mer “isig” då.

Ett tips är att frysa in i mindre formar, då tar man bara upp den mängd man önskar.

Magnus & Jenny