Ingredienser

Chiasemla

Ger 4 semlor

Tillagningstid:

20 minuter*

Chiapudding
2 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
1 tsk mald kardemumma
Mandelmassa
2 dl mandelmjöl
2 msk kokossocker
1 msk mandelmjölk**

*Tiden för förberedelsen av chiapuddingen är inte inräknad

**Du kan byta ut mandelmjölken mot vatten om du önskar

Chiasemla

Att få njuta av en god semla till kaffet är ljuvligt gott!
 
En spännande variant på semlor är denna Chiasemla. En snabb och god favorit!

Så här gör du

  • Förbered Chiapuddingen och låt den stå i kylskåpet över natten eller mixa den snabbt med en stavmixer och låt den stå 1 timme i kylen.
  • Rör ihop mandelmjöl, kokossocker och lite mandelmjölk till en fin mandelmassa
  • Vispa kokosgrädden luftig
  • Montera chiasemlan i en skål eller i ett glas
  • Tryck ut mandelmassan i ett lager på botten, bred ut nästa lager med chiapuddingen och klicka lite av den vispade kokosgrädden på toppen
  • Strö över lite mald kardemumma
  • Ät och njut tillsammans med en god kopp kaffe eller te!

 
Vill du ta del av fler goda Semlor som är helt fria från gluten, mejeriprodukter och vitt socker så kolla in vårt recept på Paleo Semlor!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept nyttig nyttigt sverige paleokost paleotips paleokost gofika fika 
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Marielle 3 mars, 2019 10:25 - Svara

Det ser fint och jättegott ut. Jag har en fråga angående grädden. Jag har köpt olika märken av kokosgrädde/kokosmjölk men jag har bara fått den platt och lite vattnig fast jag är noga med att inte få med det blöta från lagret under i grädden/mjölken i burken/tetran. Berätta gärna hur ni får till er kokosgrädde luftig och vilket märke ni använder. Kokos är så gott!

undervarttak 3 mars, 2019 18:27 - Svara

Hej Marielle

Tack, ja Chiasemlan är jättegod.

Vi har använt kokosgrädde från Garant (på tetrapack), när den stått i kylen ett tag blir den fast och kan vispas fin.

Magnus & Jenny