Dadelbollar

Ingredienser

Dadelbollar

Receptet är till 30-35 st

200 gram   
1 dl   
1 dl   
1 dl   
1 dl   
1 dl   
4 msk   
1 msk   
1 dl   

Det behövs även riven kokos till att rulla dadelbollarna i.

Om du är en kaffeälskare kan du smaksätta med lite kaffe!

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller valnötter, mandel, pekannötter och pumpakärnor.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Glimja och Bagaren & Kocken.

Dadelbollar

Underbart goda och så enkla att göra, dessa Dadelbollar kommer bli en ny favorit till fikat eller fredagsmyset.

Så här gör du

  • Kärna ur dadlarna
  • Mixa nötterna och pumpakärnorna för sig
  • Mixa dadlarna och kokosen för sig
  • Mixa ihop de två satserna tillsammans med raw kakao och kanel
  • Tillsätt kokosoljan och mixa till slätt smet
  • Forma smeten till bollar
  • Rulla bollarna i kokos
  • Förvara dem i en glas- eller plåtburk med lock

Dadelbollar 1

Perfekt att ha Dadelbollar i en burk i frysen, bara att ta fram när man får besök eller när suget sätter in. Så vad väntar du på? Ut i köket och baka din variant av dessa delikatesser.

Titta gärna på vår YouTube video där du kan se oss göra Dadelbollarna.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Glimja och Bagaren & kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak