Ingredienser

Falsk ostkaka

För 4 personer

Tillagnings tid:

55 minuter*

1 kg zucchini/squash
1 dl mandelmjöl
1 dl hackad mandel
0.5 dl kokossocker
5 st bittermandlar
4 st ägg

* tiden det tar att koka och göra zucchinipuré är inte inräknad

Falsk ostkaka på fat tillsammans med jordgubbssylt och kokosgrädde

Falsk ostkaka

Tänk att kunna njuta av en ostkaka utan mejerier och spannmål! Är det möjligt?
 
Ja, nu är längtan och sökandet över, låt dig förföras av detta härliga recept på Falsk ostkaka!
 
Gör även ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Falsk ostkaka ála Drott på bloggen.

Så här gör du

  • Skala din zucchini och dela i bitar
  • Lägg ner zucchinibitarna i en kastrull
  • Häll på vatten och låt dem koka mjuka, ca 15-20 minuter
  • Häll av vattnet
  • Mixa med hjälp av stavmixen till ett slätt mos/puré
  • Häll över i en sil och låt vattnet rinna av, låt stå tills den svalnat och så mycket av vattnet som möjligt runnit av
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Mät upp och blanda samman, mandelmjöl, hackad mandel och kokossocker i en bunke
  • Finriv bittermandlarna och tillsätt i blandningen
  • Rör om
  • Tillsätt äggen och rör om till en slät smet
  • Häll ner den avsvalnade zucchinipurén
  • Rör samman allt till en fin smet
  • Häll smeten i en ugnssäker form, vi använde en form med måtten 20×25 cm
  • Grädda mitt i ugnen i 45 minuter tills den börjar få lite färg och känns torr på provstickan
  • Klart!

Servera din ostkaka ljummen tillsammans med snabb bärsylt och vispad kokosgrädde.
 
Om du gör din ostkaka i förväg går det bra att värma den något i ugnen innan det är dax att Njuta.

Falsk ostkaka

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo bakglädje hälsosamt Sverige laktosfritt glutenfritt sockerfritt paleoblogg fredagsmys godis nyttigt gofika fika baka recept

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken