Paleoskafferiet

Frukostgratäng

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Frukostgratäng

Ger 4 portioner

Tillagningstid:

45 minuter

Frukostgratäng

Skapa en ny frukostfavorit med denna goda Frukostgratäng. Servera tillsammans med lite Paleolingonsylt och Njut!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och hacka löken samt skiva champinjonerna
  • Stek samman löken och champinjonerna i en stekpanna tills löken börjar mjukna
  • Klipp ner baconet
  • Stek tills röran börjar bli gyllene
  • Riv morötterna grovt och vänd ner dessa i röran
  • Stek samman ytterligare någon minut
  • Smaka av med persilja, salt och peppar
  • Vänd försiktigt ner babyspenaten
  • När spenaten mjuknat drar du bort stekpannan från spisen och häller över röran i en ugnssäker form (vi använde en form som var 20×25 cm)
  • Knäck äggen i en bunke och vispa samman dem ordentligt
  • Häll de vispade äggen över röran
  • Gräddan Frukostgratängen i ca 30 minuter tills den börjar få lite färg och äggen känns klara
  • Kom och ät frukosten är serverad!

Frukostgratäng

Fyll din frukostgratäng med dina favoriter och skapa din egen variant. Paprika, kyckling, tomat, räkor… bara fantasin sätter gränser. Dessutom går det perfekt att blanda ner rester från gårdagens middag.
 
Gör gärna ett besök på vår blogg Under vårt tak och läs inlägget om Frukosgratängen och våra tankar kring receptet. Klickbar länk till inlägget Frukostgratäng hittar du här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Frukost Paleo nyttigfrukost nyttigmat nyttigt paleosverige paleoinspiration mat inspiration recept paleorecept paleotips
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Mona 29 november, 2019 14:58 - Svara

Denna är ett bra alternativ till lunch, tycker jag. Provade även att byta svampen till en zucchini och tog grönkål istället för babyspenat! 👌Supergott enligt min mening 😋

undervarttak 30 november, 2019 18:05 - Svara

Hej Mona

Helt sant och vi äter den också ofta till lunch. Tack för bra tips också!

Magnus & Jenny

Linnéa 21 mars, 2020 10:34 - Svara

Den är så himla god och perfekt att variera hur mycket som helst 😊

undervarttak 21 mars, 2020 11:19 - Svara

Hej Linnéa

Tack snälla, så roligt att höra!

Magnus & Jenny