Paleoskafferiet

Hallonsorbet

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Hallonsorbet

Receptet är för 2 portioner

225 gram frusna hallon
1-2 msk kokosmjölk

Hallonsorbet

Så här gör du
 

  • Häll hallonen i en bunke och mixa sönder med stavmixer, går även att kör med knivbladen i en matberedare
  • Tillsätt kokosmjölk och mixa till önskad konsistens
  • Lägg upp och servera

Hallonsorbet1

Så underbart enkelt och gott! Toppa med kokoschips , färska hallon eller varför inte lite lakritspulver .
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mejerifri mejerifritt Paleo recept glass sorbet

Annika 31 juli, 2018 17:23 - Svara

Hej undrar hur ni resonerar då köpta hallon rekommenderas att kokas först.
Långt ifrån alla har ju egen odlade.
Med vänlig hälsning, Annika

undervarttak 9 augusti, 2018 19:42 - Svara

Hej Annika

Om man önskar koka eller inte koka hallon innan man äter dem är något man själv får ta ställning till.

Magnus & Jenny

Florina 26 april, 2019 21:42 - Svara

Nej, alla bär behöver inte kokas. Livsmedelsverket har råd om att koka frysta utländska hallon i en minut på grund av risk för norovirus (vinterkräksjuka). Rådet gäller alltså bara för frysta utländska hallon, andra bär samt färska hallon behöver man inte koka innan man äter dem.

Kokningsrådet gäller både konventionellt och ekologiskt producerade hallon och det går även bra att koka dem i mikrovågsugn.

undervarttak 28 april, 2019 10:08 - Svara

Tack för ditt inlägg Florina.

Magnus & Jenny