Paleoskafferiet

Hallonsorbet

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Hallonsorbet

Receptet är för 2 portioner

225 gram frusna hallon
1-2 msk kokosmjölk

Enligt Livsmedelsverket bör man koka importerade frysta hallon en minut innan de äts.

Hallonsorbet

Så här gör du
 

  • Häll hallonen i en bunke och mixa sönder med stavmixer, går även att kör med knivbladen i en matberedare
  • Tillsätt kokosmjölk och mixa till önskad konsistens
  • Lägg upp och servera

Hallonsorbet1

Så underbart enkelt och gott! Toppa med kokoschips , färska hallon eller varför inte lite lakritspulver .
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mejerifri mejerifritt Paleo recept glass sorbet

Annika 31 juli, 2018 17:23 - Svara

Hej undrar hur ni resonerar då köpta hallon rekommenderas att kokas först.
Långt ifrån alla har ju egen odlade.
Med vänlig hälsning, Annika

undervarttak 9 augusti, 2018 19:42 - Svara

Hej Annika

Om man önskar koka eller inte koka hallon innan man äter dem är något man själv får ta ställning till.

Magnus & Jenny

Florina 26 april, 2019 21:42 - Svara

Nej, alla bär behöver inte kokas. Livsmedelsverket har råd om att koka frysta utländska hallon i en minut på grund av risk för norovirus (vinterkräksjuka). Rådet gäller alltså bara för frysta utländska hallon, andra bär samt färska hallon behöver man inte koka innan man äter dem.

Kokningsrådet gäller både konventionellt och ekologiskt producerade hallon och det går även bra att koka dem i mikrovågsugn.

undervarttak 28 april, 2019 10:08 - Svara

Tack för ditt inlägg Florina.

Magnus & Jenny

Alexandra 6 maj, 2020 14:51 - Svara

Man borde kunna göra samma med typ blåbär eller kanske mango?

undervarttak 24 maj, 2020 18:23 - Svara

Hej Alexandra

Ja det borde fungera utmärkt!

Magnus & Jenny

Carina rådahl 17 juli, 2022 07:32 - Svara

Hej hur mycket kolhydrater är det per 100 gram

undervarttak 17 juli, 2022 09:09 - Svara

Hej Carina

Hela receptet hamnar totalt på 13 gram. Ett tips till dig är sidan https://www.kostbevakningen.se/ där man lägger in ingredienserna samt mängden för ett recept och sedan får en lista med bland annat kolhydratsinnehåll.

Magnus & Jenny

Pam 17 juli, 2022 19:27 - Svara

Hejsan!
Ser att ni använder kokosmjölk i glassarna/sorbeten.
Tåler inte kokos kan man göra det på typ grädde ist?

undervarttak 20 juli, 2022 13:07 - Svara

Hej Pam

Ja det går fint att byta till grädde om man önskar använda det istället.

Magnus & Jenny