Helrostad Blomkål med indiska smaker

Helrostad blomkål i en stekpanna tillsammans med grillade kycklingben och sallad

Ingredienser

Helrostad Blomkål

  

För 4 personer

Tillagningstid:

50 minuter

600 g   
1 msk   
1 msk   
1 msk   
2 tsk   
2 tsk   
2 krm   
2 tsk   
1 msk   
0,5 dl   

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Helrostad Blomkål

Helrostad Blomkål som man smaksätter med härliga kryddor är så gott och smidigt. Dessutom är det läckert att servera blomkålen på detta sätt.

De indiska kryddorna som vi smaksatt vår blomkål med i detta recept smakar fantastiskt gott tillsammans med grillad kyckling.

Så om du inte testat helrostad blomkål så gör det, så gott och enkelt!

Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Helrostad blomkål på Bloggen.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Rensa och skär bort de gröna bladen från blomkålshuvudet och skär till stammen så blomkålen ligger plant
  • Mät upp och blanda samman kryddorna i en skål
  • Tillsätt den pressade limesaften och kokosmjölken
  • Rör samman till en smet. Om smeten känns för tjock för att pensla, tillsätt lite extra kokosmjölk
  • Pensla blomkålshuvudet med kryddsmeten
  • Lägg Blomkålshuvudet på ett bakplåtspapper på en plåt
  • Rosta i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills blomkålen känns mjuk när du kollar med provstickan

Ät och Njut!

Helrostad Blomkål serverad tillsammans med grillade kycklingben

Testa gärna andra goda recept med blomkål, så som Blomkålsris och Krämig Blomkålssallad.

Tid att Njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleo recept matlagning matglädje hälsa godmat nyttigt matblogg Sverige glutenfritt mejerifritt laktosfritt måbra hälsosamt hälsosam vegetariskt