Juliga fruktbröd

Juliga fruktbröd på en skärbräda

Ingredienser

Juliga frukostbröd

Receptet är för 6 st små bröd

Tillagningstid:

20 minuter

2 dl   
1 dl   
2 msk   
6 st   
4 st   
2 tsk   
0,5 tsk   
2 st   

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg, mandel, solroskärnor, solroskärnor och sesamfrön.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Juliga fruktbröd

Julens godaste glutenfria bröd som bara tar 20 minuter att göra!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Häll mandelmjöl, solroskärnorna, sesamfrön, brödkryddorna och salt i en bunke
  • Rör om så det blandas
  • Hacka aprikoser och fikon fint och tillsätt i blandningen och rör om
  • Vispa upp äggen och rör ner i blandningen
  • Blanda till en deg (blir något kletig)
  • Forma degen till små tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter till de fått fin färg

Ät brödet som det är eller toppa med något gott, eventuellt enbart med lite ghee, tillsammans med en god kopp kaffe eller ett värmande te.

Breder ghee på Juliga fruktbröd

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Signaturbild på Jenny & Magnus