
Juliga fruktbröd
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader
- Häll mandelmjöl, solroskärnorna, sesamfrön, brödkryddorna och salt i en bunke
- Rör om så det blandas
- Hacka aprikoser och fikon fint och tillsätt i blandningen och rör om
- Vispa upp äggen och rör ner i blandningen
- Blanda till en deg (blir något kletig)
- Forma degen till små tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter till de fått fin färg
Ät brödet som det är eller toppa med något gott, eventuellt enbart med lite ghee, tillsammans med en god kopp kaffe eller ett värmande te.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
baka glutenfri glutenfritt Paleo paleorecept recept paleoblogg matblogg
Sofia 15 december, 2015 10:08 -
Hej! Hur många småbröd blir ett recept ungefär? 🙂
undervarttak 15 december, 2015 16:50 -
Hej Sofia
Vi fick det till 6 småbröd.
Magnus & Jenny
Sara 25 september, 2016 09:58 -
Alltså wow vad gott.
Min kräsna dotter slukade de direkt. Förutom allt hackande av kladdiga fikon och aprikoser så var det ett bröd man kan baks på helgmorgnar.
Tack för trevliga recept och trevligt bemötande.
undervarttak 25 september, 2016 13:37 -
Härligt Sara, tack snälla för dina fina ord – vad glada vi blir!
Magnus & Jenny