Paleoskafferiet

Juliga fruktbröd

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Juliga frukostbröd

Receptet är för 6 st små bröd

Tillagningstid:

20 minuter

Juliga fruktbröd på en skärbräda

Juliga fruktbröd

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Häll mandelmjöl, solroskärnorna, sesamfrön, brödkryddorna och salt i en bunke
  • Rör om så det blandas
  • Hacka aprikoser och fikon fint och tillsätt i blandningen och rör om
  • Vispa upp äggen och rör ner i blandningen
  • Blanda till en deg (blir något kletig)
  • Forma degen till små tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter till de fått fin färg

Ät brödet som det är eller toppa med något gott, eventuellt enbart med lite ghee, tillsammans med en god kopp kaffe eller ett värmande te.
 
Breder ghee på Juliga fruktbröd
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

baka glutenfri glutenfritt Paleo paleorecept recept paleoblogg matblogg

Sofia 15 december, 2015 10:08 - Svara

Hej! Hur många småbröd blir ett recept ungefär? 🙂

undervarttak 15 december, 2015 16:50 - Svara

Hej Sofia

Vi fick det till 6 småbröd.

Magnus & Jenny

Sara 25 september, 2016 09:58 - Svara

Alltså wow vad gott.
Min kräsna dotter slukade de direkt. Förutom allt hackande av kladdiga fikon och aprikoser så var det ett bröd man kan baks på helgmorgnar.
Tack för trevliga recept och trevligt bemötande.

undervarttak 25 september, 2016 13:37 - Svara

Härligt Sara, tack snälla för dina fina ord – vad glada vi blir!

Magnus & Jenny