Krämiga zucchininudlar med kantareller

Krämiga zucchininudlar med kantareller

Ingredienser

Krämiga zucchininudlar med kantareller

För 2 personer

Tillagningstid:

30 minuter*

Cashewsås

2,5 dl   
2 dl   
1 st   
0,5 msk   
0,5 tsk   
0,5 tsk   

Kantarellröra

Redskap att rekommendera

Husgeråd

*Tiden för blötläggningen av cashewnötterna är inte medräknad.

Allergiinformation: Receptet innehåller cashewnötter.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Krämiga zucchininudlar med kantareller

Zucchininudlar, zucchininoodles, zucchinipasta…

Ja, vad du än väljer att kalla svarvad zucchini så kan vi konstatera att de smakar ljuvligt och ersätter vanlig pasta perfekt.

En ny recepfavorit här hemma Under vårt tak är dessa krämiga zucchininudlar med kantareller, sååå gott!

Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Krämiga zucchininudlar med kantareller på bloggen.

Så här gör du

Cashewsås
  • Blötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar
  • Häll av vattnet för blötläggningen och skölj av cashewnötterna
  • Lägg cashewnötterna i en hög mixerkanna
  • Tillsätt vatten
  • Pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt citronsaft, himalayasalt och grovmald svartpeppar
  • Mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer eller mixer
Kantarellröra
  • Förbered och svarva zucchinin till nudlar med hjälp av en grönsakssvarv (går även att riva zucchinin grovt på ett rivjärn)
  • Stek kantarellerna tills de börjar bli gyllene i en stekpanna, med höga kanter, i ghee
  • Salta lite på kantarellerna på slutet
  • Skala och hacka den gula löken
  • Tillsätt med kantarellerna och stek samman tills löken blir mjuk
  • Skär baconet i mindre bitar och stek med även detta tills allt får fin färg
  • Sänk värmen på plattan
  • Häll ner cashewsåsen och rör samman
  • Hacka persiljan grovt och blanda ner i röran
  • Låt koka samman på låg värme under några minuter, rör om då och då
  • Vänd försiktigt ner zucchininudlarna så de blandar sig väl med kantarellröran
  • Låt allt bli varmt, låt småkoka någon minut och rör om då och då
  • Vid servering strö över lite extra svartpeppar och persilja

Ät och njut tillsammans med en fräsch sallad!

Krämiga zucchininudlar med kantareller på fat redo att avnjutas

Fler recept

Om du tycker om curry så kan vi även rekommendera våra currykryddade zuccchininudlar, smakar gott till kyckling. Fler goda recept med kantareller hittar du det här.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo nyttigt enkel  enkelt mat nyttig spiralizer svarvade grönsaker kantarell glutenfritt mejerifritt laktosfritt matlagning zucchini noodles pasta