Ingredienser

Mörk chokladfudge

Ger ca 40 bitar

Tillagningstid:

25 minuter

Vi använde en brödform med måtten: 27*8 cm.

Julig bild på mörk chokladfudge och en liten lyckta

Mörk chokladfudge

Försvinnande goda, så kan man bäst beskriva Mörk chokladfudge med mustig smak av choklad.
 
Passar lika bra till jul som annars under året när man blir sugen på härlig choklad.

Så här gör du

  • Klä en form med bakplåtspapper, vi använde en brödform som är 27 x 8 cm
  • Häll upp den kondenserade kokosmjölken i en bunke och vispa/rör ihop den så den blir slät
  • Smält chokladen över ett vattenbad på spisen
  • Häll den smälta chokladen över den kondenserade kokosmjölken i bunken
  • Vispa/rör ihop till en härlig chokladkräm

Annons till kokböcker Paleo

  • Tillsätt äkta vaniljpulver och blanda lite till
  • Häll ner chokladkrämen i formen med bakplåtspapper och släta till så den fördelar sig jämnt i formen
  • Strö på lite flingsalt
  • Ställ in i frysen minst en timme innan du tar ut den och skär fina kuber med härlig Mörk chokladfudge

Förvara din chokladfudge i en lufttät burk i frysen eller i kylskåpet i väntan på njutning!
 
Tips! Du kan variera din chokladfudge med olika smaker och med olika halt på chokladen.
 
Är du sugen på mer godis så låt dig inspireras av andra goda recept på godis här i Paleoskafferiet Under vårt tak.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

julgodis paleo paleogodis paleorecept recept godisrcept fudge paleofudge sverige paleokost paleoblogg nyttigt nyttigare paleosverige

Rosi 10 december, 2019 22:57 - Svara

Vad kan man andvända för slags ersättare istället för mjölken❓

undervarttak 10 december, 2019 23:40 - Svara

Hej Rosi

Vi har ingen ersättare för kondenserad kokosmjölk, detta är grunden i receptet.

Magnus & Jenny

Karin Malm 12 december, 2019 19:07 - Svara

Hittar inte kondenseradkokosmjölk, kan jag kondenserad det själv, har ni gjort det? Funkar det? Har för mig att jag någon gång kokade en burk med mjölk i konsert, som skulle bli som kolasås….Men mina inte riktigt.

undervarttak 14 december, 2019 00:05 - Svara

Hej Karin

Vi har inte provat själva och vet inte riktigt hur man går tillväga.

Man kan hitta kondenserad kokosmjölk i nätbutiker om man inte hittar i sin egen matbutik (kanske kan personalen vara snälla och beställa hem till din butik?).

Magnus & Jenny

Monica Hansson 21 december, 2020 09:27 - Svara

När jag gör Ischoklad (kokosfett m smak o doft & mörk choklad) så fyller jag isbitsplattor o ställer i frysen. Sen knackar jag ner bitarna i en burk o har i kylen. Borde funka med detta receptet oxå.
Har kondenserad kokosgrädde, tar en stund o behöver lite tillsyn men enkelt att göra.

undervarttak 21 december, 2020 11:59 - Svara

Så fint Monica, och bra tips med iskubsplatta.

Magnus & Jenny

Jenny 17 december, 2021 12:22 - Svara

Hej!
Min stelnar ej så att jag kan skära den i kuber, vad kan jag ha gjort för fel? Skulle den kondenserade mjölken användas driekt från burken eller kokas separat först?
Mvh Jenny

undervarttak 20 december, 2021 11:18 - Svara

Hej Jenny

Så tråkigt att det inte blev bra. Har du använt de ingredienser som står i receptet och gjort enligt “så här gör man”?

Nej den kondenserade kokosmjölken ska inte kokas först.

Tyvärr väldigt svårt för oss att veta vad som kan ha blivit tokigt.

Magnus & Jenny

Camilla 1 januari, 2022 17:07 - Svara

Fantastiskt gott! Åt som efterrätt på nyårsafton med hallonsås till. Kokade frysta hallon och silade bort kärnorna. La en lite större bit ovanpå hallonsåsen. Kunde serverats på vilken finkrog som helst! Supergott!

undervarttak 10 januari, 2022 19:43 - Svara

Så fint att höra Camilla och bra tips, låter toppengott!

Magnus & Jenny