Paleoskafferiet

Morotsscones

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Morotsscones

Ger 4 scones

Tillagningstid:

30 minuter

1 dl finriven morot
1 st ägg
1 msk honung
2 msk smält ghee (klarifierat smör)
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl tapiocastärkelse
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk bakpulver
0,5 tsk himalayasalt

Lite extra smält ghee att pensla dina scones med.

Tips!

Förbered din deg och lägg i kylen kvällen innan du vill ha nybakade Morotsscones till frukost. Då går det snabbt och lätt att ta fram och grädda på morgonen!

Morotsscones1

Morotsscones

Baka dessa ljuvliga Morotsscones och bjud in till ett afternoon tea på Paleovis! Servera med härligt Fikonsmör eller bara lite ghee med himalayasalt som sakta får smälta av värmen från brödet, så ljuvligt!
 
Du kan även koka några olika sorters Bärsylt och ha på din scones för äkta afternoon tea känsla.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och finriv moroten
  • Smält ghee

Köp ghee

  • Knäck ägget i en bunke och tillsätt honungen
  • Vispa vitt och pösigt med elvispen
  • Tillsätt ditt smälta ghee och vispa lite till
  • Mät upp mandelmjöl, tapiocastärkelse, kokosmjöl, kanel, mald ingefära, bakpulver och himalayasalt i en skål och rör samman
  • Tillsätt blandningen i äggsmeten och vispa samman
  • Tillsätt den rivna moroten och vispa lite till, tills allt blandat sig
  • Du har nu en relativa kladdig deg som du med handkraft får forma till en boll
  • Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper
  • Lägg degbollen mitt på plåten och tryck försiktig ut till en cirkel på ca 20 cm i diameter, forma med händerna
  • Pensla brödet med lite ghee
  • Skär ett kryss över brödet så du får 4 lika stora bitar
  • Nagga med en gaffel
  • Grädda i ugnen i 20 minuter tills din Morotsscones fått fin färg
  • Ta ut, bryt isär och ät medan de fortfarande är varma. Så gott!!

 
Sätt på en härlig kanna med te och Njut!

Morotsscones2

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept sverige paleosverige paleoblogg matblogg baka scones paleoscones Under vårt tak
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

KP 14 november, 2017 09:35 - Svara

Hmm, låter intressant. Men hur länge skall de vara i ugnen och i vilken temperatur?

undervarttak 14 november, 2017 09:51 - Svara

Hej

175 grader och 20 minuter, står i beskrivningen.

Magnus & Jenny

Anneli 22 november, 2017 13:19 - Svara

Hej! Kan man ta 1 dl kokosmjöl istället för 0,5 dl kokosmjöl och 0,5 dl tapiocastärkelse?

undervarttak 22 november, 2017 13:36 - Svara

Hej Anneli

Det är bara att experimentera och se om det fungerar.

Magnus & Jenny

Patriq 4 januari, 2018 00:55 - Svara

Hejsan!
Jag provade dessa idag och de smakade väldigt bra! Konsistensen blev dock inte den bästa för mig. Torrt och smuligt. Konsistensen på degen blev ungefär som pepparkaksdeg.
Är det tänkt att brödet ska svälla något i ugnen? Min behöll mer eller mindre samma form hela tiden. I brist på tapiocamjöl använde jag psylliumhusk istället. Har de ungefär samma egenskaper?

Gott Nytt år till er båda :)

undervarttak 9 januari, 2018 18:30 - Svara

Hej Patriq

Så roligt att du gillar smaken på Morotsscones! Fiberhusk och tapiokastärkelse har olika egenskaper och vi skulle inte ersätta dessa med varandra, misstänker att du får en annan konsistens ifall du använder tapiokastärkelse. De sväller endast lite i ugnen.

Magnus & Jenny

Nina 21 januari, 2018 12:39 - Svara

Jättegoda scones verkligen. Tack för era fantastisk goda recept

undervarttak 23 januari, 2018 17:23 - Svara

Tack snälla Nina för dina fina ord – så glada vi blir!

Magnus & jenny

Ingela 4 mars, 2018 12:36 - Svara

Hej på er! Jag är nötallergiker. Vad kan jag ersätta mandelmjölet med? Mvh Ingela

undervarttak 4 mars, 2018 12:59 - Svara

Hej Ingela

Alltid jobbigt när man har någon form av matallergi. Vi har gjort receptet med mandelmjöl och inte provat med andra typer av mjöl men kanske kan det fungera att byta rakt av (1:1) mot jrdmandelmjöl.

Magnus & Jenny