
Morotsscones
Baka dessa ljuvliga Morotsscones och bjud in till ett afternoon tea på Paleovis! Servera med härligt Fikonsmör eller bara lite ghee med himalayasalt som sakta får smälta av värmen från brödet, så ljuvligt!
Du kan även koka några olika sorters Bärsylt och ha på din scones för äkta afternoon tea känsla.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala och finriv moroten
- Smält ghee
- Knäck ägget i en bunke och tillsätt honungen
- Vispa vitt och pösigt med elvispen
- Tillsätt ditt smälta ghee och vispa lite till
- Mät upp mandelmjöl, tapiocastärkelse, kokosmjöl, kanel, mald ingefära, bakpulver och himalayasalt i en skål och rör samman
- Tillsätt blandningen i äggsmeten och vispa samman
- Tillsätt den rivna moroten och vispa lite till, tills allt blandat sig
- Du har nu en relativa kladdig deg som du med handkraft får forma till en boll
- Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper
- Lägg degbollen mitt på plåten och tryck försiktig ut till en cirkel på ca 20 cm i diameter, forma med händerna
- Pensla brödet med lite ghee
- Skär ett kryss över brödet så du får 4 lika stora bitar
- Nagga med en gaffel
- Grädda i ugnen i 20 minuter tills din Morotsscones fått fin färg
- Ta ut, bryt isär och ät medan de fortfarande är varma. Så gott!!
Sätt på en härlig kanna med te och Njut!
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Paleo paleorecept recept sverige paleosverige paleoblogg matblogg baka scones paleoscones Under vårt tak glutenfritt mjölkfritt laktosfritt
KP 14 november, 2017 09:35 -
Hmm, låter intressant. Men hur länge skall de vara i ugnen och i vilken temperatur?
undervarttak 14 november, 2017 09:51 -
Hej
175 grader och 20 minuter, står i beskrivningen.
Magnus & Jenny
Anneli 22 november, 2017 13:19 -
Hej! Kan man ta 1 dl kokosmjöl istället för 0,5 dl kokosmjöl och 0,5 dl tapiocastärkelse?
undervarttak 22 november, 2017 13:36 -
Hej Anneli
Det är bara att experimentera och se om det fungerar.
Magnus & Jenny
Patriq 4 januari, 2018 00:55 -
Hejsan!
Jag provade dessa idag och de smakade väldigt bra! Konsistensen blev dock inte den bästa för mig. Torrt och smuligt. Konsistensen på degen blev ungefär som pepparkaksdeg.
Är det tänkt att brödet ska svälla något i ugnen? Min behöll mer eller mindre samma form hela tiden. I brist på tapiocamjöl använde jag psylliumhusk istället. Har de ungefär samma egenskaper?
Gott Nytt år till er båda 🙂
undervarttak 9 januari, 2018 18:30 -
Hej Patriq
Så roligt att du gillar smaken på Morotsscones! Fiberhusk och tapiokastärkelse har olika egenskaper och vi skulle inte ersätta dessa med varandra, misstänker att du får en annan konsistens ifall du använder tapiokastärkelse. De sväller endast lite i ugnen.
Magnus & Jenny
Nina 21 januari, 2018 12:39 -
Jättegoda scones verkligen. Tack för era fantastisk goda recept
undervarttak 23 januari, 2018 17:23 -
Tack snälla Nina för dina fina ord – så glada vi blir!
Magnus & jenny
Ingela 4 mars, 2018 12:36 -
Hej på er! Jag är nötallergiker. Vad kan jag ersätta mandelmjölet med? Mvh Ingela
undervarttak 4 mars, 2018 12:59 -
Hej Ingela
Alltid jobbigt när man har någon form av matallergi. Vi har gjort receptet med mandelmjöl och inte provat med andra typer av mjöl men kanske kan det fungera att byta rakt av (1:1) mot jrdmandelmjöl.
Magnus & Jenny
Birgitta Sandström 18 september, 2018 18:09 -
Hej
Tack för er hemsida! Jag är såå glad jag hittat den! Jag har fått mycket hjälp av den, många goda recept. Jag äter AIP. Hur kan man göra detta morotsbröd så jag kan äta det?
undervarttak 21 september, 2018 12:15 -
Tack snälla Birgitta för dina fina ord.
Tyvärr så kan vi inte hjälpa dig med din fråga men om du Googlar på “AIP bröd” eller liknande så hittar du säkert något fint.
Magnus & Jenny
Emely 15 juni, 2019 09:53 -
Hej! Fungerar det med kokosolja istället? Hur många dagar håller de sig fräscha i skafferiet? Går dem att frysa in och ska de tinas i rumstemperatur eller läggas i ugnen? Tacksam för svar!
undervarttak 18 juni, 2019 18:02 -
Hej Emely
Man kan byta ut till kokosolja MEN smaken kommer förändras, det är dock inget vi testat själva. Om man ska spara dem så ska de frysas in, tina i rumstemperatur och värm dem sedan med fördel innan du ska äta dem.
Magnus & Jenny
Ingmarie 5 januari, 2020 00:05 -
Hej
Jag vill gärna testa era morotsscones men ser inte hela receptet av någon anledning. Bara mängder inte vad som ska i. Kan ni skicka receptet igen?
Hälsningar /Ingmarie
undervarttak 5 januari, 2020 00:38 -
Hej Ingmarie
Lite osäker på vad du menar med att du inte ser hela receptet och att vi ska “skicka receptet igen”?
Du skriver just nu en kommentar från sidan där receptet finns och när vi tittar ser allt ok ut. Länken är: https://www.paleoskafferiet.se/morotsscones/ Du får gärna ta en skärmdump på hur det ser ut hos dig och skicka ett mail till oss på info@undervarttak.se om det fortsatt ser konstigt ut på sidan för dig.
Magnus & Jenny