Naturfärgade ägg

Naturfärgade ägg ligger upplagda på en bräda

Ingredienser

Naturfärgade ägg

12-16 st   

Blåbär

5 dl   
1 dl   
1 tsk   

Gurkmeja

5 dl   
1 msk   
1 tsk   

Rödkål

5 dl   
100 g   
1 tsk   

Rödbeta

5 dl   
1 st   
1 tsk   

Kaffe

5 dl   

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Cervera.

Naturfärgade ägg

Att färga ägg naturligt är är så kul och spännande, du måste testa!

När man gör Naturfärgade ägg använder man bara helt vanliga, naturliga råvaror – inga kemiska tillsatser alls! Det är dessutom väldigt enkelt och riktigt roligt.

Med hjälp av råvaror, så som t.ex. blåbär, gurkmeja och kaffe får man vackra naturfärgade ägg att njuta,  både visuellt och smakmässigt, under påsk.

Detta kan även vara en vacker gåva att ge bort under Påskhelgen.

Så här gör du

  • Koka äggen
  • Blanda ihop de olika färgbaden i varsin kastrull, vi hade igång två kastruller åt gången
  • Koka upp och låt de sjuda i 10 minuter, förutom kaffet som du enbart behöver brygga.
  • Sila av färgbaden och häll upp dem i burkar
  • Låt svalna
  • Lägg i önskad mängd ägg i respektive färgbad

Färgbad 2

  • Förvara burkarna i kylen över natten
  • Ta upp äggen försiktigt och låt dem torka
  • Vänd på dem efter en liten stund så de torkar runt om
  • Servera dina vackra naturfärgade ägg på påskbordet eller varför inte ge bort som en fin påskpresent

Kaffe

Kaffe-2

Kaffe-3

Färgbaden räcker till 3-4 ägg per bad och man kan även använda sig av andra råvaror som rödlök, gul lök, paprikapulver, te och spenat bara för att nämna några.

Dessutom kan man ju testa att blanda olika vätskor för att få spännande färger, det är bara att experimentera sig fram, leka och ha kul!

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleo paleorecept recept påsk påskägg färga påsktips måla ägg paleosverige sverige paleoblogg matblogg paleotips Under vårt tak