Paleoskafferiet

Paleo Pizza

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Paleo Pizza

För 2-3 personer

2,5 dl tapiocastärkelse/mjöl
1,5 dl kokosmjöl
1 tsk himalayasalt/havssalt
1 dl olivolja
1 dl varmt vatten
1 st uppvispat ägg

Om du tycker att din deg blir kladdig tillsätt lite extra kokosmjöl.

Förslag på topping
Alt. 1
tomatsås
champinjoner
bacon
rödlök
banan
curry

Toppa med härlig sallad efter gräddning.

Om man inte önskar äta bacon kan man med fördel toppa med god Parmaskinka efter gräddning.

Alt. 2
tomatsås
grillad kyckling*
mango chutney*
rödlök
banan

Toppa med härlig sallad efter gräddning.

*Recepten på Ugnsgrillad kyckling och Mango Chutney finns att hitta här i Paleoskafferiet.

Alt. 3
tomatsås
champinjoner
ananas
rödlök
banan
curry

Toppa med härlig sallad efter gräddning.

Som ni kanske märker så älskar vi banan och curry på våra pizzor... Detta kan man givetvis utesluta och kanske krydda med förslagsvis oregano.

Pizza

Paleo Pizza

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Häll upp och värm vatten på spisen
  • Mät upp tapiocastärkelse/mjöl, kokosmjöl och salt i en bunke och rör om
  • Mät upp olivolja och det varma vattnet och häll ner i bunken
  • Vispa samman snabbt med hjälp av elvispen
  • Vispa upp ägget lätt och häll ner även detta
  • Vispa samman till en deg
  • Jobba ihop degen till en boll

Pizza3

  • Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till önskad form
  • Rulla/vik in kanten runt din pizza

Pizza2

 

Pizza4

  • Grädda i ugnen i 20 minuter tills kanten på pizzan börjar bli lite gyllen

Medans Pizzabotten förgräddas i ugnen förbereder du tomatsåsen och de övriga ingredienserna som du vill ha på din pizza, här sätter bara fantasin stopp för vad du kan toppa den med.
 
Eftersom vi inte använder ost på vår pizza, då mejerivaror inte ingår i en paleokost, så brukar vi göra en större mängd tomatsås. Vi brukar använda en bas på ca 300g finkrossande tomater som vi sedan smaksätter på många olika och goda sätt.

     

  • När pizzabotten är färdig gräddad tar du ut den och höjer värmen på ugnen till 200 grader

Pizza1

  • Bred på din tomatsås och önskade ingredienser och kryddor som du önskar på din pizza

Pizza5

  • Grädda ytterligare i 10 minuter

Pizza

Ät och Njut tillsammans med en härlig sallad!
 
Inspiration till receptet har vi hittat hos Lea som driver bloggen Paleo Spirit. Vi har gjort om måtten lite för att det ska passa svenska mått bättre och vi kan bara säga Wow!! Så gott!!!
 
Ett annat gott alternativ när man blir sugen på pizza är att göra en Meatzapizza.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo Sverige glutenfritt baka glutenfripizza recept paleorecept paleoblogg Paleopizza

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore

Pernilla 14 juli, 2016 17:14 - Svara

Hej,
Vart kan man köpa tapiocastärkelse?

Daniel 15 juli, 2016 11:24 - Svara

Äntligen kommer ni med ett pizza recept med ”riktig” deg som jag väntat! =D men varför använder ni olivolja och inte kokosolja? olivolja är väl inte bra att värma upp då oljan oxiderar och bildar transfetter har jag hört.

Pia 15 juli, 2016 11:35 - Svara

Hej, jag har kollat Bodystore men hittar inget Tapiocastärkelse/mjöl. Var har ni köpt det?
Tack för alla underbara recept ni lägger ut! MVH Pia

undervarttak 18 juli, 2016 09:19 - Svara

Hej Pia, tack för dina fina ord!

Vi köper Tapiocastärkelse i butiker med Asiatisk inriktning, men det kan även finnas i vanliga välsorterade butiker – bara att fråga personalen.

Magnus & Jenny

Evelina 16 juli, 2016 15:45 - Svara

Undrar oxå vart man köper tapiocastärkelse?
Eller vad man kan ta för mjöl istället?

undervarttak 18 juli, 2016 09:20 - Svara

Hej Evelina

Man kan köpa Tapiokastärkelse i butiker med Asiatisk inriktning.

Magnus & Jenny

Robin 26 juli, 2016 19:19 - Svara

Vi köpte våran tapiokastärkelse på ica maxi i örebro. FaNS bland det glutenfria produkterna :)

undervarttak 2 augusti, 2016 13:39 - Svara

Hej Robin

Perfekt, ja det finns i en del butiker.

Magnus & Jenny

Katarina 15 augusti, 2016 22:33 - Svara

Jag gjorde frallorna baserade på samma deg idag. De var supergoda, men något kladdiga i mitten (inte för att det gjorde något, får grädda lite längre nästa gång)! Ska prova som pizzadeg nästa gång, det tror jag blir helt perfekt. Tack för fint recept.

undervarttak 21 september, 2016 12:46 - Svara

Härligt Katarina, kul att experimentera!

Magnus & Jenny

Madeleine 31 augusti, 2016 20:10 - Svara

Hej! Paleoskafferiet är den bästa sidan för mig! ( jag har inte medvetet sökt efter ngn inriktning, utan sökt recept som passar mig, utan att veta vad jag ska söka), och jag känner tillslut att jag faktiskt är 100% en s.k paleo-anhängare utifrån eran fina/mycket bra sida!. Tänk att jag var/är en paleo-anhängare i mitt hjärta he :), det känns så rätt! (jag tänkte lite innan att jag skulle velat bli vegetarian, men jag kan inte bli det (jag testade det), men jag har lite ågren för djuren iaf, dom har ju känslor och rädslor :(.

(kan knappt skriva vidare efter det).. . men jag har en liten fråga trotts det;… när jag ska köpa tapiostärkelse – ska det stå ‘snedsträck mjöl’ på förpackningen då? (tapiostärkelse/mjöl), jag tror inte det, men jag var tvungen att fråga iaf för säkerhetsskull.

Jag önskar er allt det bästa/
Madeleine

undervarttak 21 september, 2016 12:40 - Svara

Tack snälla Madeleine, så roligt att höra.

Det behöver inte stå både stärkelse och mjöl på påsen, vanligen så står det Tapiocastärkelse (men kan stå både ock).

Magnus & Jenny

Ida 6 september, 2016 22:19 - Svara

Hittade receptet förra månaden och har kikat in under erat tak, med jämna mellanrum, sedan dess! Den här pizzan, (!!!) den har vi inte kunnat få någon av här hemma! Lätt att tillaga också. Redan dagen efter jag testade receptet så gjorde vi en ny, på beställning av min frälste sambo.

Superbra blogg! Jag är så tacksam och glad att jag hittade hit. Vem hade annars introducerat mig för tapiocastärkelse äkta vaniljpulver och allt vad det heter

undervarttak 21 september, 2016 12:34 - Svara

Tack snälla Ida för ditt fina meddelande, vad glada vi blir!

Magnus & Jenny

Linda 16 oktober, 2016 18:38 - Svara

Hej. Min deg blev väldigt lös och hade inte gått att kavla ut så tillsatte mer mjöl till en konsistens som funka, får se om det påverkar smaken. Kan det bero på vilken olivolja man använder?

undervarttak 22 oktober, 2016 12:22 - Svara

Hej Linda

Lite osäker på vad som kan gått fel med just din deg men kanske att det är mjölsorten… Om man följer receptet helt så bör det inte vara olivoljan. Hoppas att det blev bra i alla fall :)

Magnus & Jenny

B 12 december, 2016 01:06 - Svara

Jag har gjort denna pizzan 3 gånger nu och den är verkligen supergod och så enkel att göra! Tack för receptet. Dock så har jag också upplevt att degen blir lös. Första gången jag gjorde degen så glömde jag ta med ägget och då blev det inte så löst så ett tips är att kanske inte ta med hela ägget, och kanske bara lägga till lite så att degen inte blir så torr heller. Och det är ingen fara att lägga till mer tapiocamjöl och kokosmjöl, det har jag gjort de gångerna degen blivit kladdig och resultatet blev ändå jättebra. Var bara försiktig med att inte ha i för mycket kokosmjöl för då kan det få lite kokossmak.

undervarttak 15 december, 2016 16:54 - Svara

Tack snälla för din tips och vad roligt att du tycker om Pizzan!

Magnus & Jenny

Fia 3 februari, 2017 21:25 - Svara

Blev bra utan ägg och med cassavamjöl istället!

undervarttak 5 februari, 2017 13:17 - Svara

Hej Fia

Ja man kan göra pizzabotten utan ägget och tapiocamjölet och istället använda cassavamjöl. Blir fint det också!

Magnus & Jenny

Lena 7 februari, 2017 00:21 - Svara

Tapioca och cassava är samma rotfrukt.:-)

undervarttak 7 februari, 2017 19:09 - Svara

Hej Lena

Ja, Tapiocastärkelse/mjöl och Cassavamjöl kommer från samma rot.

Magnus & jenny

Jonna 25 februari, 2017 16:45 - Svara

Spelar det någon roll om man använder kokosmjöl eller tex mandelmjöl?

undervarttak 27 februari, 2017 13:24 - Svara

Hej Jonna

Man kan inte byta kokosmjöl och mandelmjöl rakt av! Dessa mjölsorter har olika egenskaper och det fungerar inte att ersätta den 1:1. Kokosmjöl har bland annat mycket större uppsugningsförmåga än mandelmjöl, man behöver nästa tredubbla mängde mandelmjöl mot kokosmjöl i receptet. MEN vi har inte provat mandelmjöl i degen, fast prova gärna och se om det blir bra.

Magnus & Jenny

Emelie 20 mars, 2017 20:50 - Svara

Hej! Jag har tapiokastärkelse som är kulformat, funkar det? Eller måste det vara malet mjöl? Tänkte att kulorna kanske löser upp sig i vätska? Har inte testat ännu. Tack för härliga recept!

undervarttak 21 mars, 2017 10:19 - Svara

Hej Emelie

Nej det fungerar inte med kulor, det behöver vara Tapiokastärkelse/mjöl i ”mjölform”.

Magnus & Jenny

Emma 22 mars, 2017 17:13 - Svara

Ni som frågar efter tapiastärkelse. Tror att det heter cassavamjöl i vanliga butiker.

undervarttak 23 mars, 2017 15:24 - Svara

Hej Emma

Tapiokastärkelse och Cassavamjöl kommer från samma råvara (Cassavaroten), men de har olika egenskaper så det är inte samma mjöl. Dock så går det oftast att ersätta Tapiocastärkelse med t.ex. Cassavamjöl men resultatet kommer bli lite annorlunda.

Magnus & Jenny

Eva 4 augusti, 2017 17:56 - Svara

Hej
Funkar det med amaranthmjöl??

undervarttak 10 augusti, 2017 13:37 - Svara

Hej Eva

Detta vet vi inte men om du är nyfiken så prova gärna.

Magnus & Jenny

Malin 29 augusti, 2017 19:35 - Svara

Hej,
Har provat både denna goda pizza och stekpannebrödet som båda innehåller tapiokastärkelsen. Har blivit jättebra och gott! Har inte fått ont i magen när jag ätit men kan sedan inte gå på toa på flera dagar och är totalt förstoppad. Förstår att ni inte kan svara på exakt varför detta sker mig men har ni någon idé till varför det blir så? Kan min kropp inte bryta ner tapiocan? Har inte varit med om detta med något annat livsmedel. Tack på förhand! /Malin

undervarttak 30 augusti, 2017 17:31 - Svara

Hej Malin

Så tråkigt att du har en känslighet för tapiocastärkelse, då får du helt enkelt hålla dig ifrån recept med detta. Tyvärr kan vi inte svara på varför det blir så.

Magnus & Jenny

Fredrik 6 mars, 2018 19:38 - Svara

Min deg är perfekt innan ägget tillsätts. Därefter blir den lös och klibbig. Samma sak bägge gångerna. Vad fyller ägget för funktion? Funderar på att skippa det nästa gång.

undervarttak 8 mars, 2018 10:51 - Svara

Hej Fredrik

Man kan utesluta ägget, det fungerar. Ägget binder degen, ger smak och den färdiga degen blir mjukare.

Om degen blir för ”lös och klibbig” så behöver du tillsätta lite extra kokosmjöl.

Magnus & Jenny

Sofia 19 oktober, 2018 13:25 - Svara

Hej,
Älskar eran sida :-) Ska testa göra denna pizzan ikväll, men undrar om man kan hoppa över tapiokastärkelsen och bara använda kokosmjöl? Kramar Sofia

undervarttak 26 november, 2018 13:18 - Svara

Hej Sofia

Kul att du ska testa Pizzan! Nej det kommer inte bli samma resultat utan tapiokastärkelsen.

Magnus & Jenny