Paleoskafferiet

Paleoknäcke

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Paleoknäcke

Ger ca 24 bitar

Paleoknäcke

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Mät upp och blanda de torra ingredienserna i en bunke
  • Tillsätt äggvitorna
  • Vispa med en elvisp till en deg, använd handkraft på slutet för att krama ihop degen till en boll
  • Dela degen på mitten
  • Kavla ut varje deghalva för sig mellan två bakplåtspapper
  • Dra bort det övre bakplåtspappret
  • Skär med en kniv ett mönster för önskad storlek på ditt Paleoknäcke
  • Dra över till en plåt
  • Grädda ditt Paleoknäcke i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. Tiden kan variera beroende på tjocklek, ska bli lätt gyllene
  • Ta ut, bryt isär och låt svalna på ett galler
  • Förvara ditt Paleoknäcke torrt i en plåtburk

 
Ät och Njut!
 
Bred ditt Paleoknäcke med ett gott Aprikos och citronsmör, ett ljuvligt Fikonsmör eller ät precis som det är till en värmande kopp med Benbuljong.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept fröknäcke knäckebröd knäcke
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Kiki 29 november, 2016 11:57 - Svara

Helt fantastiskt gott! Detta kommer bli mitt julknäcke

undervarttak 1 december, 2016 16:26 - Svara

Härligt Kiki, vi har precis samma tanke 🙂

Magnus & Jenny

Petra 19 december, 2016 21:40 - Svara

Hej. Kan jag mala mandlar själv i stället för köpt mandelmjöl? Tack för fina tips. God Jul!

undervarttak 20 december, 2016 15:25 - Svara

Hej Petra

Ja man kan absolut mala mandelmjöl själv.

Magnus & Jenny

Eva 20 december, 2016 15:16 - Svara

Ska varje deghalva bli en plåt? Ska jag kavla så tunt? Hälsningar Eva- mitt i baket

undervarttak 20 december, 2016 15:24 - Svara

Hej Eva

Ja man ska kavla ut degen så tunt man kan.

Magnus & Jenny

Pia 12 juli, 2017 10:58 - Svara

Hej
Vad innehåller brödkryddan?
Tänker att jag skulle försöka mig på att baka detta men saknar brödkrydda, kanske har kryddor hemma så att jag kan blanda ihop den själv om jag vet vad som ska vara i.
Tack för supersmarriga recept, vi använder denna sida ofta för inspiration.
Mvh Pia

undervarttak 14 juli, 2017 20:57 - Svara

Hej Pia

Så roligt att du hittar mycket receptinspiration på vår sida, tack snälla – väldigt roligt att höra.

Brödkrydda innehåller vanligen: Anis, fänkålsfrön och kummin.

Magnus & Jenny

Ann 29 november, 2017 14:43 - Svara

Hej! Nu ska här bakas

undervarttak 30 november, 2017 14:54 - Svara

Härligt att höra Ann!

Magnus & Jenny

Lisbeth 10 juli, 2018 08:53 - Svara

Hej! Har äggallergi i familjen. Kan jag ta aquafaba ju stället? Är inte ute efter strikt paleo…

undervarttak 10 juli, 2018 09:11 - Svara

Hej Lisbeth

Det är bara att prova och se om det fungerar.

Magnus & Jenny