
Cottage Pie
Att laga enkla och smidiga rätter som gärna tillagas i en enda form är något vi gillar. Denna Cottage Pie är en av dessa!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala sötpotatisen och dela i klyftor
- Ringla lite olivolja på en plåt och lägg på sötpotatisklyftorna
- Ringla olivolja på sötpotatisen och strö över lite flingsalt
- Rosta i ugnen i ca 35 minuter tills de känns mjuka, kolla med en provsticka
- Ta ut och ställ åt sidan för att svalna något
- Höj värmen på ugnen till 200 grader
- Börja tillagningen av köttfärsgrytan. Detta kan du givetvis göra medan sötpotatisen är i ugnen.
- Skala och hacka löken
- Skala och riv moroten grovt på rivjärnet
- Klicka (t.ex.) lite ghee i en stekpanna och häll ner löken och moroten
- Bryn tills det börjar bli mjuka
- Tillsätt nötfärsen och bryn samman tills färsen börjar få lite färg
- Häll över de krossade tomaterna och rör om
- Pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt hackad chili, mald ingefära och rökt paprikapulver
- Rör om och låt steka samman några minuter
- Smaka av med himalayasalt och nymald svartpeppar
- Förbered nu sötpotatismoset
- Lägg den ugnsrostade sötpotatisen i en bunke och mixa samman med hjälp av en stavmixer till ett slätt mos
- Tillsätt timjan och mixa lite till
- Smaka av med lite himalayasalt och nymald svartpeppar
- Om du har en stekpanna som du kan ha i ugnen så brer du ut sötpotatismoset direkt över köttfärsröran annars häller du över köttfärsröra i en ugnsäker form innan du brer på sötpotatismoset
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter
- Om du önska lite mer färg så sätt på grillfunktionen de sista minuterna
- Nu är Paleoskafferiets Cottage Pie klar att avnjutas!
Servera tillsammans med en stor och härlig sallad.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleosverige mat matblogg paleoblogg shepherd´s pie
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore
B 5 april, 2017 01:32 -
Blir det någon stor skillnad på smak ifall man kokar sötpotatisen och mosar den istället för att ha den i ugnen?
undervarttak 5 april, 2017 19:41 -
Hej
Ja, det blir “mer” smak på sötpotatisen om den först fått gå i ugnen och vi tycker rätten blir godare. Men det fungerar utmärkt att koka också.
Magnus & Jenny
B 10 april, 2017 22:53 -
Jag testade att koka sötpotatisen och det blev också jättegott! Definitivt en maträtt jag kommer göra fler gånger.
undervarttak 11 maj, 2017 09:06 -
Så härligt att höra!
Magnus & Jenny
Anna 12 juni, 2017 20:53 -
Ser så attraktivt och gott ut! Den ska jag absolut göra! Jag är så tacksam och glad över att få inspiration och alla era fina recept! Det blir alltid så lyckat och smaskigt! Tack!
undervarttak 19 juni, 2017 19:16 -
Tack snälla Anna för dina fina ord! Så glada vi blir.
Magnus & Jenny
Christer 16 oktober, 2017 18:20 -
Hej på er, tack för en härlig sajt! Pajen står i ugnen nu å jag är säker på att vi kommer att gilla den. En liten fråga, jag har noterat att ni i flera recept tillsätter vitlöken ganska sent istället för vad jag är van vid redan i första momentet tillsammans med den gula löken, är det någon speciell anledning till detta eller bara en ”tycke och smak fråga”?
/ Christer
Maria 8 december, 2018 09:16 -
Hej eftersom jag har vegetarianer i familjen gör jag maträtten med vegofärs. Men då tillsätter jag en umamibuljongtärning och en grönsaksbuljong funkar fint.
undervarttak 12 december, 2018 10:56 -
Hej Maria
Härligt när man kan anpassa recept så att de passar alla i familjen! Bra.
Magnus & Jenny