Ingredienser

Paleovåfflor med kardemumma

Receptet är till 3 våfflor (2 personer)

3 st ägg
1,5 dl kokosmjölk
2 msk smält kokosolja
0,5 dl kokosmjöl
1 msk psylliumhusk/fiberhusk
1-2 tsk nystött kardemumma
1,5 krm havssalt/himalayasalt

Kokosolja att pensla våffeljärnet med.

Det går även att steka våfflorna i en stekpanna eller hälla smeten i en ugnsform och "köra" i ugnen.

Paleovåfflor med kardemumma

Så här gör du
 

  • Vispa ägg och kokosmjölk luftigt
  • Smält kokosoljan och häll ner i äggsmeten
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner även dessa i äggsmeten
  • Pensla det varma våffeljärnet med smält kokosolja och grädda våfflorna gyllenbruna
  • Smeten är något tjockare än “vanlig” våffelsmet så du får hjälpa till och breda ut den lite i järnet eftersom den inte rinner ut själv

 
Ät och Njut dina Paleovåfflor med kardemumma tillsammans med Supersnabb Bärsylt eller färska bär och Vispad kokosmjölk/kokosgrädde och en härlig kopp kaffe!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo mejerifritt mejerifri glutenfritt våffla
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Magnus 3 augusti, 2015 10:38 - Svara

Detta måste jag prova. Har någon lyckats hitta ett våffeljärn med keramsik beläggning istället för nonstick/teflon?

undervarttak 3 augusti, 2015 11:43 - Svara

Hej Magnus

Ja de är riktigt goda!

Nej tyvärr, men meddela gärna om du finner något fint.

Magnus & Jenny

Veronica 4 september, 2015 12:57 - Svara

Använder ni kokosmjölk som är som mjölk eller kokosmjölk som man har i matlagning om ni förstår vad jag menar

undervarttak 6 september, 2015 09:45 - Svara

Hej Veronica

Vi använder “Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack i våra recept.

Magnus & Jenny

Gustav Eriksson 8 oktober, 2015 20:30 - Svara

Mina blev inte så frasiga. Vet ni nått sett att få dom lite mer frasiga? Annars va dom goda..

undervarttak 20 oktober, 2015 19:31 - Svara

Hej Gustav

De går inte att jämför med “frasvåfflor”, men otroligt goda 🙂

Magnus & Jenny

vivian 23 oktober, 2015 01:03 - Svara

Disse er fantastiske. Har laget de mange ganger og de er supre å fryse, ha som matpakke eller turmat. Håper det er greit at jeg har lagt ut oppskriften hos meg, med link til deres side 🙂

undervarttak 6 november, 2015 09:46 - Svara

Vad härligt att du tycker om våra Paleovåfflor Vivian! Det är fint att du lägger upp våra våfflor med länk på din sida – Tack!

Magnus & Jenny

Ida 29 februari, 2016 12:37 - Svara

Mmm våfflor med kardemumma måste testas.

Cecilia 6 december, 2016 14:35 - Svara

Om man kör smeten i ugnsform istället, vilken ugnstemperatur och hur länge tror ni skulle vara lagom?

undervarttak 9 december, 2016 23:18 - Svara

Hej Cecilia

Det beror på vilken form du använder och då vilken tjocklek (höjd) det blir på smeten. Men prova i 200 grader och c:a 20 minuter, kontrollera med provsticka efter halva tiden så att du har lite koll.

Magnus & Jenny