Ingredienser

Paleovåfflor med kardemumma

Receptet är till 3 våfflor (2 personer)

Tillagningstid:

20 minuter

3 st ägg
1,5 dl kokosmjölk
2 msk smält kokosolja
0,5 dl kokosmjöl
1 msk psylliumhusk/fiberhusk
1-2 tsk nystött kardemumma
1,5 krm havssalt/himalayasalt

Kokosolja att pensla våffeljärnet med.

Det går även att steka våfflorna i en stekpanna eller hälla smeten i en ugnsform och "köra" i ugnen.

en paleovåffla framdukad tillsammans med sylt

Paleovåfflor med kardemumma

Härligt goda våfflor, enkla att göra och perfekta vid ett festligare tillfälle.
 
De är dessutom helt nötfria, perfekt om man har en nötallergi eller överkänslighet.

Så här gör du

  • Vispa ägg och kokosmjölk luftigt
  • Smält kokosolja och häll ner i äggsmeten
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner även dessa i äggsmeten
  • Pensla det varma våffeljärnet med smält kokosolja och grädda våfflorna gyllenbruna
  • Smeten är något tjockare än “vanlig” våffelsmet så du får hjälpa till och breda ut den lite i järnet eftersom den inte rinner ut själv

Ät och Njut dina Paleovåfflor med kardemumma tillsammans med Supersnabb Bärsylt eller färska bär och vispad kokosgrädde och en härlig kopp kaffe!
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleo mejerifritt mejerifri glutenfritt våffla våffeldagen

Magnus 3 augusti, 2015 10:38 - Svara

Detta måste jag prova. Har någon lyckats hitta ett våffeljärn med keramsik beläggning istället för nonstick/teflon?

undervarttak 3 augusti, 2015 11:43 - Svara

Hej Magnus

Ja de är riktigt goda!

Nej tyvärr, men meddela gärna om du finner något fint.

Magnus & Jenny

Veronica 4 september, 2015 12:57 - Svara

Använder ni kokosmjölk som är som mjölk eller kokosmjölk som man har i matlagning om ni förstår vad jag menar

undervarttak 6 september, 2015 09:45 - Svara

Hej Veronica

Vi använder “Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack i våra recept.

Magnus & Jenny

Gustav Eriksson 8 oktober, 2015 20:30 - Svara

Mina blev inte så frasiga. Vet ni nått sett att få dom lite mer frasiga? Annars va dom goda..

undervarttak 20 oktober, 2015 19:31 - Svara

Hej Gustav

De går inte att jämför med “frasvåfflor”, men otroligt goda 🙂

Magnus & Jenny

vivian 23 oktober, 2015 01:03 - Svara

Disse er fantastiske. Har laget de mange ganger og de er supre å fryse, ha som matpakke eller turmat. Håper det er greit at jeg har lagt ut oppskriften hos meg, med link til deres side 🙂

undervarttak 6 november, 2015 09:46 - Svara

Vad härligt att du tycker om våra Paleovåfflor Vivian! Det är fint att du lägger upp våra våfflor med länk på din sida – Tack!

Magnus & Jenny

Ida 29 februari, 2016 12:37 - Svara

Mmm våfflor med kardemumma måste testas.

Cecilia 6 december, 2016 14:35 - Svara

Om man kör smeten i ugnsform istället, vilken ugnstemperatur och hur länge tror ni skulle vara lagom?

undervarttak 9 december, 2016 23:18 - Svara

Hej Cecilia

Det beror på vilken form du använder och då vilken tjocklek (höjd) det blir på smeten. Men prova i 200 grader och c:a 20 minuter, kontrollera med provsticka efter halva tiden så att du har lite koll.

Magnus & Jenny

Johan 20 januari, 2020 15:11 - Svara

Supergoda! Fin bonus att jag stekte i snabba omgångar på hög värme så att det blev frasig yta med krämigt innehåll!