Makrillsfyllda Parmakorgar

Ingredienser

Makrillsfyllda Parmakorgar

Receptet är för 3 personer (3 stora eller 6 små korgar)

Parmakorgar

6 skivor   

Kontrollera innehållsförteckningen, äkta Parmaskinka ska enbart innehålla skinka och salt.

Makrillsröra

1 st   
4 st   
0,5 dl   
2-3 msk   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

För att forma korgarna har vi använt en Muffinsplåt antingen för små eller för stora muffins, beroende på vilken storlek man vill ha.

Husgeråd

  
  
  

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Makrillsfyllda Parmakorgar

Så här gör du

Börja med Parmakorgarna:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Klä en uppochner vänd muffinsplåt med parmaskinka för att forma korgar
  • Grädda i ugnen under ca 8 minuter
  • Lossa korgarna med en bordskniv lite försiktigt, de släpper lätt från formen
  • Ställ korgarna åt sidan för att kallna

Parmakorgar 1
Rör nu ihop Makrillsröran:

  • Lossa makrillfilén från skinnet och rensa eventuellt från ben
  • Dela den i mindre bitar och lägg i en skål
  • Skala och dela äggen i mindre bitar och lägg i skålen
  • Tillsätt aiolin (recept till aiolin finns här) och dillen och rör ihop till en röra
  • Smaka eventuellt av med lite salt och peppar
  • Fyll Parmakorgarna med Makrillsröran och dekorera med en kvist dill

Makrillsröra 1
Nu är dina Makrillsfyllda Parmakorgar klara att servera.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråd till Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak