Paleoskafferiet

Rotfruktspaj

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Rotfruktspaj

För 4-6 personer

2 st morötter
2 st palsternackor
1 st stor gul lök
1 kruka timjan
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att bryna i.

Äggstanning
3 st ägg
2 dl kokosmjölk
Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt
Efter tycke & smak grovmalen svartpeppar

Rotfruktspaj

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Förbered och grädda pajskalet. Receptet på pajskal hittar du här
  • Skala och riv morötterna och palsternackorna grovt på rivjärnet
  • Skala och strimla löken
  • Bryn samman i en panna tillsammans med lite t.ex. ghee tills de blir mjuka
  • Repa och ta bort hårda grenar från din timjan
  • Vänd ner timjan i rotfruktsblandningen
  • Låt bryna samman någon minut
  • Smaka av med några nypor himalayasalt
  • Häll ner rotfruktsblandningen i det förgräddade pajskalet
  • Vispa samman äggstanningen och häll över pajen
  • Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter tills äggstanningen blivit fast och pajen fått lite färg

Rotfruktspaj 1

Rotfruktspaj 2

Ät denna rotfruktspaj tillsammans med en god köttbit eller servera den som ett gott tillbehör på buffébordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept rotfrukter paj glutenfri mejerifri
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Katarina 26 oktober, 2014 20:31 - Svara

Tack för recept på en riktigt god paj! Min första paleopaj, glad att den var så god, gav mersmak. Lär mig sakta men säkert laga mat utan spannmål, inte lätt eller utan (mental) sorg :), men er hemsida är ett stort stöd och en positiv ledstjärna. Att sedan magen mår bra, är ju ett plus. Tack än en gång!

undervarttak 29 oktober, 2014 10:59 - Svara

Hej Katarina

Vad roligt att du tyckte om pajen, Paleomat är gott! Förstår att det är mycket att tänka på i början och att man saknar spannmål, inte konstigt – men det kommer att släppa efter hand.

Stort lycka till.

Magnus & Jenny

idah 1 november, 2014 18:05 - Svara

Hej! Tack för receptet..
Undrar bara hur många pers maten ska vara till?
Känns som 6-8 personer. Utgår alla recept från samma antal personer?
Tack för en jättebra sida!

undervarttak 2 november, 2014 15:32 - Svara

Hej Idah

Pajen är till 4-6 personer (beroende på vad man har till). Nej alla recept är inte för samma antal personer – det bör stå i början på vaje recept för vad de avser.

Magnus & Jenny

Nina 11 november, 2014 10:33 - Svara

Hej, något jag undrar med era recept är om kokosmjölk. Vilken sorts kokosmjölk är det man ska använda? Är det kokosmjölken som står på asienhyllan, i konservburk, eller kokosmjölken som står vid mjölkkylen med mandelmjölk o sånt?

undervarttak 11 november, 2014 13:58 - Svara

Hej Nina

Vi använder oss av “Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack, den brukar stå på “asienhyllan” i butiken.

Magnus & Jenny

Lejla 14 november, 2014 17:08 - Svara

SÅ GOTT! Dock kunde jag inte hitta himalayasalt i affären (svårt när jag egentligen inte vet vad det är…haha) så jag körde bara på örtsalt och havssalt, men det var supergott ändå!

undervarttak 16 november, 2014 13:43 - Svara

Hej Lejla

Havssalt går lika bra 🙂 Himalayasalt finns i närheten av havssalt i butiken, det är ett bergssalt.

Magnus & Jenny

Lejla 14 november, 2014 17:10 - Svara

Dessutom min första Paleopaj! Har uteslutit socker, spannmål och mejeriprodukter sedan några månader tillbaka, men det har även inneburit att jag har uteslutit pajer, pizzor, bakelser mm. Känns så skönt att kunna äta det igen!

undervarttak 16 november, 2014 13:45 - Svara

Hej Lejla

Bra att du tagit bort detta ur din kost, rena och naturliga råvaror är fantastisk och har mängder med positiva hälsoeffekter. Stort lycka till!

Magnus & Jenny

Eva Hellström 21 mars, 2015 20:47 - Svara

Pajen blev sååå god, gjorde precis efter receptet förutom att jag tog mandelmjölk i stället för kokos. Tog det jag hade hemma

undervarttak 24 mars, 2015 16:33 - Svara

Härligt att höra Eva, tack!

Magnus & Jenny

jeanette sandelin 20 september, 2015 06:40 - Svara

Så fantastiskt god! Bjöd på den utan att ha provsmakat själv först = succée.
En fråga jag har: hur gör ni när ni är bortbjudna eller är på sta’n en hel dag. Vad äter ni och hur ska man tänka?

undervarttak 20 september, 2015 16:47 - Svara

Underbart att höra Jeanette!

Det beror lite på vem vi ska till, men ofta har vi med oss egen mat. När vi är ute på restaurang eller liknande så tänker vi rena råvaror – kött, fisk eller liknande med grönsaker och rotfrukter. Be om olivolja (kanske med finhackade färska örter) att ringla över maten. Man får vara besvärlig och ställa en massa frågor (och krav) – det är ju du som ska äta och du som ska betala.

Magnus & Jenny

Fatima 19 juli, 2016 00:08 - Svara

Ungefär hur mkt i gram när det gäller morot och palsternacka? 🙂

undervarttak 2 augusti, 2016 13:28 - Svara

Hej Fatima

Vi vet inte… det är inte så “viktigt”. Man får gå på känsla.

Magnus & Jenny