Rotfruktspaj

enkel och god rotfruktspaj

Ingredienser

Rotfruktspaj

För 4-6 personer

2 st   
2 st   
1 st   
1 kruka   
Efter tycke & smak   

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att bryna i.

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
40 gram   
1 st   

Äggstanning

3 st   
2 dl   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Husgeråd

Rotfruktspaj

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Förbered och grädda pajskalet. Receptet på pajskal hittar du här
  • Skala och riv morötterna och palsternackorna grovt på rivjärnet
  • Skala och strimla löken
  • Bryn samman i en panna tillsammans med lite t.ex. ghee [shoppingcarticon] tills de blir mjuka
  • Repa och ta bort hårda grenar från din timjan
  • Vänd ner timjan i rotfruktsblandningen
  • Låt bryna samman någon minut
  • Smaka av med några nypor himalayasalt
  • Häll ner rotfruktsblandningen i det förgräddade pajskalet
  • Vispa samman äggstanningen och häll över pajen
  • Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter tills äggstanningen blivit fast och pajen fått lite färg

Rotfruktspaj till middag

Ät denna goda Rotfruktspaj som ett tillbehör vid din middag eller avnjut den som en egen liten ljuvlig rätt, gärna tillsammans med lite lingonsylt, så gott!

Paleo så gott och så enkelt!

Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept rotfrukter paj glutenfri mejerifri

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]