Saffransglass med Fikon & Ingefära

Ett fantastiskt glassrecept från Moveat!

Så här gör du

  • Lägg dadlar och fikon i hett vatten (i c:a 5 minuter)
  • Ta sedan ut kärnor och dra bort skinnet/skalet på dadlarna
  • Vispa upp ägg med lönnsirap och honung. Smeten skall bli riktigt fluffig och fin
  • Mixa banan, dadlar, fikon, nötsmör, kokosolja, honung och kryddor till en slät smet tillsammans med kokosmjölken, lite åt gången
  • Tillsätt ev. kollagen pulvret och mixa hastigt igen
  • Rör försiktigt ned saffranssmeten i äggfluffet tills allt är blandat
  • Häll genast ned smeten i en glassmaskin. Följ anvisningarna på maskinen
  • För över glassen till glasburkar och frys in, eller ät med en gång

OBS: tänk på att ta fram glassen från frysen en god stund innan den ska serveras!
 
Tips: Rör ned ett hackat fikon eller lite smulade “pepparkakor” i glassen innan infrysning!
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

glass saffran recept paleorecept paleoglass julglass jul advent fika

Barbro 11 december, 2015 00:24 - Svara

Låter jättegott!
Hur många portioner är receptet till?

Hälsningar Barbro

undervarttak 15 december, 2015 16:46 - Svara

Hej Barbro

Just beräkna portioner till glass är lite svårt men vi skulle säga 4 personer. Beror ju väldigt mycket på humör 😉

Magnus & Jenny

Camilla p-a 31 december, 2015 20:00 - Svara

Jag undrar…Magnus, du som haft problem med magen och blev bättre/bra av paleo kosten, kan du äta all frukt utan problem?

undervarttak 3 januari, 2016 14:02 - Svara

Hej Camilla

Jag kan äta alla frukter (får lite känningar av päron) men vi äter inga mängder av frukt. Oftast blir det en om dagen eller mindre.

Lök, kål och paprika är annars det som jag får vara lite försiktig med. Äter jag “för” mycket av dessa så lan jag få problem med magen.

Magnus & Jenny

petrea 14 februari, 2016 22:20 - Svara

Gjorde glassen idag och den var supergod!! Ska prova med lime el citronskal nästa gång 🙂 finfina tips här! Tack 🙂

undervarttak 15 februari, 2016 17:01 - Svara

Underbart Petrea, Tack! Ja den är så god och kan tänka att lime-/citronzest blir toppen i också!

Magnus & Jenny

Anna 3 juli, 2017 17:02 - Svara

Åh jag saknar glass denna såg hur god ut som helst. men som alltid när man läser glassrecept så är det banan med i. o jag är urusel på att komma på vad jag skulle kunna använda istället. Har du något tips? eller vet du?
Kram AnnaSC