Saffransrulltårta med apelsinkräm

Saffransrulltårta med apelsinkräm

Ingredienser

Saffransrulltårta med apelsinkräm

Ger 1 rulltårta, 8-10 bitar

Baktid

40 minuter*

Tårtbotten

4 st   
4 msk   
1 dl   
2 msk   
1 msk   
2 tsk   
1 tsk   
0,5 g   
1 nypa   

Ghee alt. kokosolja att "smöra" bakplåtspappret med

Vi använde en bakplåt med måttet 25x34 cm

Husgeråd

*Tiden för blötläggning av cashewnötterna är inte medräknad.

Allergiinformation: Receptet innehåller cashewnötter, ägg och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Saffransrulltårta med apelsinkräm

I denna ljuvliga Saffransrulltåta med apelsinkräm gifter sig smakerna av saffran och apelsin till något helt underbart gott!

Rulltårta

En skiva rulltårta till kaffet förgyller dagen lite extra och vid festliga tillfällen kan en rulltårta enkelt dekoreras och bli en härlig tårta.

Låt dig förföras av denna ljuvliga Saffransrulltårta med apelsinkräm!

Så här gör du:

Förbered och blötlägg cashewnötterna i kallt vatten i minst 4 timmar, gärna över natten.

Apelsinkrämen

  • Häll av blötläggningsvattnet från cashewnötterna och skölj dem väl
  • Lägg ner cashewnötterna i en mixerkanna
  • Riv zest från en apelsin och dela den sedan och pressa den på jos
  • Tillsätt 4 msk jos med cashewnötterna
  • Mixa samman till en massa
  • Tillsätt lönnsirap, apelsin zest och salt
  • Mixa samman till en slät kräm
  • Ställ in apelsinkrämen i kylen medans du gör tårtbottnen

Tårtbotten

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Klä bakplåten med ett bakplåtspapper
  • Smöra bakplåtspappret med lite ghee alt. kokosolja
  • Knäck ner äggen i en bunke
  • Tillsätt kokossockret
  • Vispa samman några minuter tills det blir pösigt
  • Mät upp och blanda samman de torra ingredienserna i en skål
  • Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten, med hjälp av en slickepott, tills allt blandat sig väl
  • Häll ut smeten på bakplåten med bakplåtspappret
  • Fördela smeten över plåten
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter

Medan tårtbottnen står i ugnen

  • Ta fram ett nytt bakplåtspapper och lägg på bänken
  • Pudra lite tapiokamjöl över ytan

När tårtbottnen är klar

  • Kolla med en provsticka så bottnen känns torr innan du tar ut den
  • Låt kakan svalna någon minut på bakplåten och vänd sedan upp den på bakplåtspappret som du förberett med tapiokamjöl
  • Dra bort det övre bakplåtspappret, som bottnen gräddats på och låt tårtbottnen svalna helt

Montering

  • Ta ut apelsinkrämen från kylen
  • Bred ut krämen i ett jämnt lager över tårtbottnen
  • Rulla ihop till en rulle, ta hjälp av bakplåtspappret som den ligger på
  • Rulla från kortända till kortända
  • När du fått en rulle, placera den på ett fat med skarven nedåt
  • Täck med lite folie och ställ in i kylen ca 30 minuter innan du skär upp den, så den sätter sig

Tips! Rulltårtan går bra att göra i förväg och förvara i kylen, den går också fint att frysa.

Sätt på kaffet och njut av denna härliga Saffransrulltårta med apelsinkräm!

Mer rulltårta

Vill du njuta av fler goda recept på rulltårta så kan vi rekommendera följande härliga bakverk här från Paleoskafferiet:

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Paleo baka glutenfritt mejerifritt utan vitt socker recept glutenfri mejerifri laktosfri