Ingredienser

Saffransrutor

Ger 12 rutor

Tillagningstid:

40 minuter

Vi använder en form som är 25x19 cm.

saffransrutor 2

Saffransrutor

Denna ljuvliga kaka smakar fantastiskt gott till en kopp kaffe när man närmar sig jul men även annars när man är sugen på något riktigt gott till kaffet.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Klä formen med bakplåtspapper
  • Smält kokosolja
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt kokossocker
  • Vispa pösigt
  • Tillsätt den smälta kokosoljan
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en skål
  • Vispa försiktigt eller vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten
  • Häll smeten i formen med bakplåtspapper
  • Hacka pistagenötterna grovt och strö över kakan
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter tills kakan börjar få fin färg och känns torr när du kollar med en provsticka i mitten av kakan
  • Ta ut kakan och låt den svalna
  • Lyft upp kakan på en skärbräda och skär i fina rutor
  • Ät och Njut!

Här i Paleoskafferiet hittar du mycket gott att baka till kaffet. Låt dig gärna inspireras!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept bakapaleo paleokaka saffranskaka julkaka sverige glutenfritt mejerifritt paleotips saffran godkaka recept