
Salsa Kyckling
Så här gör du
- Förbered en halv sats med Vår Heta Salsa. Länk till receptet hittar du här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skölj och skär purjolöken i slantar
- Skölj och dela paprikorna i mindre bitar
- Skär kycklingfilén i mindre delar
- Rör samman kokosmjölken och salsan i en kanna eller bunke
- Bryn samman purjolöken och paprikan lätt i en gryta eller wookpanna tillsammans med t.ex. ghee
- Häll över grönsakerna i en ugnssäker form
- Bryn även kycklingen lätt
- Krydda kycklingen med salt och peppar (eller t.ex. ekologisk Allroundkrydda från Urtekram )
- Fördela kycklingen över purjolöken och paprikan i den ugnssäkra formen
- Rör om i kokosmjölk- och salsasåsen och häll över i formen
- Grädda gratängen mitt i ugnen i 30-35 minuter tills den fått fin färg och kycklingen är klar
- Ta ut gratängen och klipp lite färsk timjan över vid servering
Njut av Salsa Kycklingen tillsammans med ett härligt Blomkålsris och en vacker sallad.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mejerifritt Paleo recept salsakyckling
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Mor Pernilla 24 maj, 2015 18:14 -
Men va gott, vi e helt lyriska
undervarttak 4 juni, 2015 08:54 -
Tack snälla, vad glada vi blir!
Magnus & Jenny
Malin 22 juni, 2015 19:51 -
Min första paleo-rätt. SUPERGOD!
undervarttak 30 juni, 2015 16:51 -
Tack, vad roligt att höra Malin!
Magnus & Jenny
samantha 24 oktober, 2015 21:01 -
Ikväll bjöd vi på salsa kyckling och rödbetskaka med saffransfrosting! ! Den salsa som blev kvar hade vi på bordet till dem som önskade med sting. Maten gick hem hos alla kakan var lite mer vuxensmak men ack sååå gott.. tack för er inspiration vi äter ofta era rätter !!
undervarttak 6 november, 2015 09:43 -
Tack snälla Samantha, vad roligt att höra!
Magnus & Jenny
Gith Ewertzh 1 augusti, 2016 16:14 -
Hej! Ännu en rätt ni kan vara stolta över, Vilket sting! Salsan är helt outstanding! Som vanligt stort tack för receptet!/Gith
undervarttak 2 augusti, 2016 13:24 -
Tack snälla Gith!
Magnus & Jenny
Cecilia 9 augusti, 2017 22:53 -
Hej, är helt ny i paleovärldeb. Har varit utan socker, gluten, mejeri och halvfabrikat nu i tre dagar.
undervarttak 10 augusti, 2017 13:39 -
Hej Cecilia
Välkommen in Under vår tak! Härligt, ren och naturlig mat har många hälsofördelar.
Magnus & Jenny
Maria 21 augusti, 2017 16:06 -
Vilken kokosmjölk använder ni er utav?
undervarttak 22 augusti, 2017 14:11 -
Hej Maria
Vi använder “Santa Maria The Creamier Coconut milk” på tetrapack till våra recept.
Magnus & Jenny
Maria 21 augusti, 2017 16:08 -
Kan man utesluta kokosmjölken eller ersätta med något annat? För krämighetens skull tänker jag.
Ser såå gott ut!
undervarttak 22 augusti, 2017 14:12 -
Hej Maria
Det går säkert utmärkt, kanske man kan dubbla mängden salsa istället. Prova gärna!
Magnus & Jenny
Toboas 9 januari, 2018 19:15 -
Hej!
Tack för en jättebra sida! En fråga gällande detta recept som jag har är om gratängen ska bli så vattnig och tunn som min blev? Är det meningen eller att den ska bli lite krämig? Tack på förhand!
undervarttak 23 januari, 2018 17:33 -
Hej Toboas
Tack snälla för dina fina ord! Denna blir inte så krämig då det är en hel del tomat, men kanske inte vattnig heller.
Magnus & jenny
Marina 4 oktober, 2021 19:06 -
Jag har precis börjat med Paleo-kost och detta var den första måltiden jag lagade. Denna salsa kyckling var jättegod! Blomkål är dock ingen favorit hos mig, har ni några bra förslag på vad man kan äta till istället? För själva kycklinggrytan kommer nog bli en ny favorit, då den är enkel att laga och god!
undervarttak 5 oktober, 2021 11:58 -
Hej Marina
Så roligt att du börjat med Paleo, ren och naturlig mat är fantastiskt! Härligt också att du tycker om Salsa Kyckling, tack!
Man kan ha detta som en egen rätt (äta det som en gryta/soppa), och sallad till. Ugnsrostad sötpotatis och/eller broccoli smakar säkert också gott till.
Magnus & Jenny