Ingredienser

Salsa Kyckling

Receptet är för 4 personer

4 st kycklingfilé
200 g purjolök
1 st röd paprika
1 st gul paprika
3 dl kokosmjölk
2 dl het salsa
Efter tycke & smak havssalt eller himalayasalt
Efter tycke & smak svartpeppar
Efter tycke & smak färsk timjan

Man kan även använda ekologisk Allroundkrydda från Urtekram istället för salt och peppar.

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Salsa Kyckling

Så här gör du
 

  • Förbered en halv sats med Vår Heta Salsa. Länk till receptet hittar du här
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skölj och skär purjolöken i slantar
  • Skölj och dela paprikorna i mindre bitar
  • Skär kycklingfilén i mindre delar
  • Rör samman kokosmjölken och salsan i en kanna eller bunke
  • Bryn samman purjolöken och paprikan lätt i en gryta eller wookpanna tillsammans med t.ex. ghee
  • Häll över grönsakerna i en ugnssäker form
  • Bryn även kycklingen lätt
  • Krydda kycklingen med salt och peppar (eller t.ex. ekologisk Allroundkrydda från Urtekram )
  • Fördela kycklingen över purjolöken och paprikan i den ugnssäkra formen
  • Rör om i kokosmjölk- och salsasåsen och häll över i formen
  • Grädda gratängen mitt i ugnen i 30-35 minuter tills den fått fin färg och kycklingen är klar
  • Ta ut gratängen och klipp lite färsk timjan över vid servering

Salsa kyckling 1

Salsa kyckling 2

Njut av Salsa Kycklingen tillsammans med ett härligt Blomkålsris och en vacker sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mejerifritt Paleo recept salsakyckling
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Mor Pernilla 24 maj, 2015 18:14 - Svara

Men va gott, vi e helt lyriska

undervarttak 4 juni, 2015 08:54 - Svara

Tack snälla, vad glada vi blir!

Magnus & Jenny

Malin 22 juni, 2015 19:51 - Svara

Min första paleo-rätt. SUPERGOD!

undervarttak 30 juni, 2015 16:51 - Svara

Tack, vad roligt att höra Malin!

Magnus & Jenny

samantha 24 oktober, 2015 21:01 - Svara

Ikväll bjöd vi på salsa kyckling och rödbetskaka med saffransfrosting! ! Den salsa som blev kvar hade vi på bordet till dem som önskade med sting. Maten gick hem hos alla kakan var lite mer vuxensmak men ack sååå gott.. tack för er inspiration vi äter ofta era rätter !!

undervarttak 6 november, 2015 09:43 - Svara

Tack snälla Samantha, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Gith Ewertzh 1 augusti, 2016 16:14 - Svara

Hej! Ännu en rätt ni kan vara stolta över, Vilket sting! Salsan är helt outstanding! Som vanligt stort tack för receptet!/Gith

Cecilia 9 augusti, 2017 22:53 - Svara

Hej, är helt ny i paleovärldeb. Har varit utan socker, gluten, mejeri och halvfabrikat nu i tre dagar.

undervarttak 10 augusti, 2017 13:39 - Svara

Hej Cecilia

Välkommen in Under vår tak! Härligt, ren och naturlig mat har många hälsofördelar.

Magnus & Jenny

Maria 21 augusti, 2017 16:06 - Svara

Vilken kokosmjölk använder ni er utav?

undervarttak 22 augusti, 2017 14:11 - Svara

Hej Maria

Vi använder “Santa Maria The Creamier Coconut milk” på tetrapack till våra recept.

Magnus & Jenny

Maria 21 augusti, 2017 16:08 - Svara

Kan man utesluta kokosmjölken eller ersätta med något annat? För krämighetens skull tänker jag.
Ser såå gott ut!

undervarttak 22 augusti, 2017 14:12 - Svara

Hej Maria

Det går säkert utmärkt, kanske man kan dubbla mängden salsa istället. Prova gärna!

Magnus & Jenny

Toboas 9 januari, 2018 19:15 - Svara

Hej!

Tack för en jättebra sida! En fråga gällande detta recept som jag har är om gratängen ska bli så vattnig och tunn som min blev? Är det meningen eller att den ska bli lite krämig? Tack på förhand!

undervarttak 23 januari, 2018 17:33 - Svara

Hej Toboas

Tack snälla för dina fina ord! Denna blir inte så krämig då det är en hel del tomat, men kanske inte vattnig heller.

Magnus & jenny