Ingredienser

Jordgubbslängd

För 1 längd

Fyllning
Efter tycke & smak kokosolja
Efter tycke & smak äkta vaniljpulver
Efter tycke & smak färska jordgubbar
Topping
1 st ägg
Efter tycke & smak hyvlad mandel

Somrig Jordgubbslängd

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
  • Tillsätt kokosmjölken och den smälta kokosoljan
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i bunken
  • Vispa samman till en deg
  • Låt svälla i 5 minuter
  • Klicka ut degen på ett bakplåtspapper
  • Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut degen mellan bakplåtspapprena till ca 30×40 cm
  • När du kavlat klart drar du försiktigt bort de övre bakplåtspappret
  • Bred på kokosolja och pudra över äkta vaniljpulver
  • Skär jordgubbarna i skivor och lägg i en rad på ca 10 cm i mitten på degen
  • Skär sneda remsor på ca 2 cm på vardera sida om jordgubbarna, se till att remsorna är mitt emot varandra på vardera sida
  • Fläta ihop längden genom att vika remsorna omlott över längden
  • Vispa upp ett ägg och pensla längden
  • Strö över hyvlad mandel
  • När längden är klar dra över bakplåtspappret till en plåt
  • Grädda längden i ca 30 minuter tills den fått fin färg

Somrig jordgubbslängd 1

Somrig jordgubbslängd 2

Somrig jordgubbslängd 3

Somrig jordgubbslängd 4

Låt längden svalna och Njut av Somrig Jordgubbslängd till fikat! Längden går bra att frysa och ta upp när du önskar.
 
Titta också gärna in på receptet till våra Kanelbullar, supergoda till kaffet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept baka glutenfritt mjölkfritt Sverige paleoblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

johanna 6 juli, 2014 22:40 - Svara

Kan man använda någon annan form av sötning än kokossocker?!

undervarttak 7 juli, 2014 10:05 - Svara

Hej Johanna!

Du kan byta ut kokossockret mot honung om du vill, det går lika bra 🙂

Lycka till!
Jenny & Magnus

ellen 10 juli, 2014 12:24 - Svara

Hej Jenny och Magnus!

Detta ser så fantastiskt gott ut, måste prova snarast.
Jag kom på lite feedback om er nya hemsida. Det hade varit så himla käckt om man kunde se ovanför receptet (kanske på samma rad där det står “Ingredienser”) hur lång tid det tar att göra rätten. 🙂

Ha en fortsatt härlig semester!
/Ellen

undervarttak 13 juli, 2014 17:06 - Svara

Hej Ellen

Ja Jordgubbslängden är underbart god!
Vad roligt att du tycker om vår nya sida! Tack för ditt tips, vi har funderat på detta tidigare och ska ta en ny funderare.

Magnus & Jenny

Margaretha 11 juli, 2014 12:40 - Svara

Hej!
Härlig sida ni har. Underbara recept.
Försökte göra er jordgubbslängd, degen svällde i ca 15 minuter, men deg blev väldigt lös, gick inte att kavla alls.

undervarttak 13 juli, 2014 17:24 - Svara

Hej Margareta

Lite svårt att veta vad som kan gått tokigt men degen är inte som en “vanlig” deg, man behöver kavla ut den mellan två bakplåtspapper (annars är det svårt…) som det står i receptet. Något som man kan göra fel på är om man köper hela psylliumfrön det SKA VARA PSYLLIUMHUSK (alt. fiberhusk som är samma sak), alltså ett finmalet/pulvriserat mjöl.

Magnus & Jenny

Hanna 21 juli, 2014 15:01 - Svara

Aha, jag har nog också försökt med psylliumfrön… Förklarar också varför jag hade så stora problem med pizzabullarna!
Jag har också en kommentar om er nya fina sida. På bloggen var det lättare att leta bland recept då det enbart var en klickbar länk med namnet på receptet vilket gjorde det lättöverskådligt. Som det är nu får jag skrolla ganska länge för att hitta det jag söker. Annars är sidan superfin! 🙂
Hanna

undervarttak 24 juli, 2014 10:28 - Svara

Hej Hanna

Aj då, ja det blir lite fel om man tar frön…

Förstår vad du menar och det är olika hur man föredrar att söka. På nya sidan finns både klickbara Etiketter och Taggar (som selekterar) för att söka + en sökruta högst upp till höger. Hoppas att det bara är en vanesak 🙂

Magnus & Jenny

ingalill 5 juli, 2017 18:03 - Svara

jag vet ej vilket man ska trycka på för att skriva ut era recept Med vänlig hälsning ingalill…

undervarttak 6 juli, 2017 10:02 - Svara

Hej Ingalill

Längst ner på alla våra recept (jämte knapparna för Facebook och liknande) finns en knapp med “Skrivarsymbol”, om man klickar på denna så kan man skriva ut receptet.

Magnus & Jenny