Ingredienser

Squashpaj med bacon och pesto

Receptet är för 4 personer

Fyllning
1 st squash
1 st röd lök
10 skivor bacon

Välj en större modell på squashen.

Äggstanning
3 st ägg
2 dl kokosmjölk
4 msk pesto på morotsblast

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Squashpaj med bacon och pesto

Så här gör du
 

  • Förbered genom att göra en omgång med Pesto på morotsblast (länk till Peston hittar du här)
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajskalet
  • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare med knivbladen
  • Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Skölj, dela, kärna ur och dela squashen i mindre bitar
  • Skala och dela löken
  • Kicka ner t.ex. ghee i en stekpanna med höga kanter eller stekgryta och lägg i squashen och löken
  • Stek samman några minuter
  • Klipp ner baconet och stek ihop ytterligare några minuter tills squashen mjuknat något
  • Häll över blandningen i det förgräddade pajskalet
  • Vispa samman äggstanningen i en bunke
  • Häll äggstanningen över pajen
  • Grädda i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat

Squashpaj med bacon och pesto 1 Squashpaj med bacon och pesto 2

Njut av din Squashpaj med bacon och pesto tillsammans med en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paj Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Jenny 31 mars, 2015 11:39 - Svara

Hejsan! Jättefin hemsida ni har. Jag kollar efter recept nu men har bara en fundering. Bacon, är inte det halvfabrikat? Och innehåller E250 (nitrit)?? Eller är det någon speciell bacon?

undervarttak 31 mars, 2015 19:17 - Svara

Hej Jenny

Tack snälla för dina fina ord om vår sida.

Tyvärr så innehåller väldigt många köttvaror E250, det är svårt att komma ifrån – här måste man göra ett personligt val om man tycker det är ok eller inte. Angående halvfabrikat så skulle man kunna säga att det är det, men det handlar om en bit kött som är legat i salt och sedan rökts. Vi anser att det är helt ok.

Ett tips är att söka upp gårdsbutiker i din närhet och leta efter kött och liknande där, de har ofta väldigt bra kvalitet!

Magnus & Jenny