Ingredienser

Tårtbotten

Receptet är för 1 Tårtbotten

Tårtbotten på kokosmjöl

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Vispa äggen och kokossockret pösigt i en bunke
  • Tillsätt kokosmjölk och den smälta kokosoljan
  • Vispa lite till
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål
  • Häll ner i smeten och rör samman
  • Olja en springform med kokosolja och pudra den med lite kokosmjöl
  • Klicka ner smeten i formen och bred ut den
  • Grädda tårtbotten i ugnen i 40-45 minuter tills den blir gyllenbrun och känns torr när du testar med provstickan
  • Låt kakan svalna helt innan du delar, lägger i mellan och dekorerar den med t.ex. lemon curd, vispad kokosmjölk smaksatt med lite äkta vaniljpulver och färska jordgubbar

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus baka tårta Paleo recept

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Pia 2 maj, 2017 18:37 - Svara

Hej
Hur länge håller den här i kylskåpet? Har inte hunnit smaka än men tycker det är spännande?

Mvh Pia

undervarttak 11 maj, 2017 09:18 - Svara

Hej Pia

Som med det mesta man bakar inom Paleo så smaker det bäst färskt, den kan stå i kyl under kanske ett dygn. Ska du spara längre tid så frys ner den.

Magnus & Jenny

Olof 28 juni, 2018 10:01 - Svara

Man bör inte fortsätta vispa efter att man vispat ägg och socker. Det fina fluffet som jag fick sjönk ihop till wn rinnande gegga. Tror att det är bättre att vända i kokosolja och kokosmjölk

undervarttak 2 juli, 2018 12:28 - Svara

Hej Olof

Stort tack för fint tips.

Magnus & Jenny