Ingredienser

Avokadosallad

För 2 personer

4 st ägg
2 st avokado
10 st cocktailtomater
125 gram bacon
Sallad

Avokadosallad

Så här gör du
 

  • Koka äggen
  • Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek dem i stekpannan (använd t.ex. animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i)
  • Häll över det färdiga baconet på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp
  • Skala och dela äggen i mindre bitar
  • Skölj tomaterna och dela i 4 bitar
  • Dela avokadon på hälften och ta ut kärnorna
  • Avlägsna skalet och dela avokadon i mindre bitar
  • Lägga äggen, tomaterna, avokadon och den knaperstekta baconen i en skål och blanda
  • Om du inte ska äta din sallad direkt utan kanske ta med den till lunch eller på en picknick, vänta med att tillsätta avokadon då den blir brun och ful när man delat den och den får ligga framme ett tag

 
Ät och Njut av din Avokadosallad till frukost, lunch på picknicken eller som ett matigt mellanmål.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo Sverige recept paleorecept paleoblogg matblogg

Marie 15 januari, 2016 12:57 - Svara

Hej
Har gjort detta idag fast med varmrökt lax och säger bara mums….. Tack för många goda recept…

undervarttak 30 januari, 2016 19:47 - Svara

Vad roligt att höra Marie, tack snälla!

Magnus & Jenny

Gunvor 25 februari, 2016 22:31 - Svara

Har blivit några lunchsallader av denna under utmaningen både med bacon och den utbytt mot lufttorkad parmaskinka eller rökt lax – mums! Tack för alla goda recept och inspiration.

undervarttak 29 februari, 2016 12:35 - Svara

Tack snälla Gunvor, låter härligt!

Magnus & Jenny