Ingredienser

Banan och avokadoyoghurt

Receptet är för 1 person

1 st banan
1 st avokado
0,5 msk kokosolja
Banan- och Avokadoyoghurt

Banan och avokadoyoghurt

Så här gör du

  • Mixa avokado, banan och kokosolja till en krämig yoghurt i en mixerkanna med stavmixer

Ät och Njut, servera med Paleomüsli, nötter, frukt, bär eller något annat favorit tillbehör.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus frukost paleorecept recept Paleo paleoblogg matblogg

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Alejandra von Winterfeldt 2 november, 2014 20:45 - Svara

Den här har blivit en favorit hemma hos oss redan! Till frukost eller mellanmål eller till middag, supergott och så enkelt ju! och snabbt att göra också…Tack!
Mvh
Alex

undervarttak 3 november, 2014 13:42 - Svara

Hej Alejandra

Vad roligt att höra, ja den är väldigt god!

Magnus & Jenny

Gissell 6 januari, 2015 11:20 - Svara

Såååå överraskande gott!!! :))))

Dock vart det inte lika gott andra gången jag gjorde den :(
Jag råkade ha i dubbelt så mycket kokosolja (med smak…vet inte om det är bättre utan smak?)
Min slutsats för bästa resultat är att både banan och avokado ska vara kalla (varm yoghurt är inte så gott)
Ett tips är att när man börjar att få övermogna bananer hemma, skala och skär till mindre bitar och frys in (lägg dom gärna en och en på en skärbräda i frysen och när dom har fryst stoppa ner dom i en fryspåse, så har du styckfrysta bananer. Perfekt för smoothies, glass, paleo yoghurt mm)

Tack än en gång för allt ni bidrar med!! :))

undervarttak 6 januari, 2015 14:07 - Svara

Hej Gissell

Tack för tipset!

Magnus & Jenny

Alejandra 7 april, 2015 14:47 - Svara

Hej såg att Ni toppade den med chiafrön…hm trodde man var tvungen att blötlägga dessa innan förtäring? Kan man äta dem så där strödda på nåt…som den här goda avocado/banan yogurten? är det inte farligt?
Tack på förhand
Mvh
Alex

undervarttak 20 april, 2015 15:16 - Svara

Hej Alejandra

Vi har någon gång toppat med chiafrön, det är ingen fara om man inte tar allt för mycket.

Magnus & Jenny

Yvonne Hellstrand 14 april, 2015 09:49 - Svara

TACK FÖR TIPSET GISSEL. JAG UNDRAR ( JAG ÄR NYJBÖRJARE ) VAR KÖPER JAG KOKOS OLJA ? OCK MANDEL MJÖL? KRAM PÅ DIG

undervarttak 20 april, 2015 15:06 - Svara

Hej Yvonne

Man köper det i helt vanliga butiker, bara att fråga personalen om hjälp.

Magnus & Jenny

Yvonne Hellstrand 14 april, 2015 10:04 - Svara

Hej . Undrar var hittar jag recept till Paelo Müsli? Som sagt är jag nybörjare sedan 2 dagar har mycket att lära mig ock läsa om sen dieten. Finns bok att köpa om Paelo dieten? Tack för svar. M.v.h Yvonne Hellstrand ❤ ❤ ❤

undervarttak 20 april, 2015 14:52 - Svara

Hej Yvonne

Om du klickar på ordet ”Paleomüsli” i inlägget så kommer du till receptet.

Ja det finns en del receptböcker och liknande, vi tipsar om dem på vår sida – länk till det inlägget hittar du här: http://www.undervarttak.se/vart-bibliotek/

Magnus & Jenny

Mari 22 april, 2015 23:46 - Svara

Heisann! Denne oppskriften så veldig god ut! Er fra Norge, og lurer på hvor mye 0,5 msk kokosolje er? Og er 1 st det samme som 1 banan? Hehe:) litt språkvansker her :)

undervarttak 23 april, 2015 15:28 - Svara

Hej Mari

1 msk = 15 milliliter så 0,5 msk = 7,5 milliliter. Ja 1 st är detsamma som en hel banan.

Bra att du frågar. Har inte ni enheten ”Matsked (msk)” i Norge? Använder ni er enbart av volymmått som liter, deciliter?

Magnus & Jenny

AC 1 maj, 2015 19:49 - Svara

Følte for å svare på spørsmålet deres til Mari siden hun ikke har svart.
Vi bruker teskje (ts) og spiseskje (ss) men ikke msk. Videre går det i ml, dl, l og gram. Har like mye trøbbel jeg når jeg skal oversette enkelte oppskrifter, men har kjøpt meg noen måleskjeer som viser forskjellige enheter så da går det fint. :) Nå skal jeg på butikken og kjøpe banan, avocado og bær slik at jeg teste ut dette til frokost i morgen! ;)

undervarttak 2 maj, 2015 12:51 - Svara

Hej Ann-Christin

Tack snälla för svar, då förstår vi!

Magnus & Jenny

B 10 juni, 2015 00:40 - Svara

Jag gjorde den här med avokade, fryst banan, lite kokoskräm, vaniljpulver och honung. Blev jättegott! Smakade lite som milkshake

Glenn 11 juni, 2015 12:47 - Svara

Skulle vara trevligt att veta hur mycket proteiner och dylikt det är per portion=) Men annars skall jag testa!

undervarttak 11 juni, 2015 14:19 - Svara

Hej Glenn

Om du är nyfiken på näringsvärde i olika recept så kan vi tipsa om sidan http://www.kostbevakningen.se/ Det är bara att kopiera ingredienserna i det recept som du är nyfiken på och klistra in dem i den vänstra tomma rutan hos Kostbevakning. Väldigt lätt och man får en hel massa information!

Magnus & Jenny

Karin 25 augusti, 2015 14:46 - Svara

Hallå! Har tänkt testa denna yoghurt så fort mina bananer mognat ordentligt! Men har en liten fråga; vad tror ni om att smaksätta den med lite vaniljpulver? Gottegris som jag är…

undervarttak 6 september, 2015 10:01 - Svara

Hej Karin

Fungerar säker utmärkt att smaksätta med vanilj eller lite raw kakao :)

Magnus & Jenny

Maria Samuelsson 30 september, 2015 12:50 - Svara

Hej, jag såg i en av kommentarerna att chiafrön är ”farligt” om de inte blötläggs innan. Varför skulle de vara det? Det har jag aldrig hört talas om. Varje morgon strör jag en matsked över frukostyoghurten både till mig och vår femåriga dotter. På vilket sätt är det bättre med blötläggning? Tacksam för svar! Vänliga hälsningar Maria

undervarttak 20 oktober, 2015 19:53 - Svara

Hej Maria

Det är en ”försiktighetsåtgärd” som producenten av chiafrön skriver då chiafrön sväller i vätska. Sväljer/äter man icke blötlagda chiafrön så sväller de alltså i magen och det kan bli tokigt om man äter ”mycket”. Dessutom så kan kroppen tillgodose sig näringen i chiafröna (gäller i princip alla fröer och nötter) när de är blötlagda – så kallade ”aktiverade”.

Magnus & Jenny

Lina 10 oktober, 2015 10:08 - Svara

Brukar göra en variant på denna där jag även blandar i någon msk raw kakao (chokladälskare som jag är), och istället för att blanda i kokosoljan så blandar jag även den med lite kakao och häller ovanpå ”yoghurten”, sen in med den i frysen några minuter tills oljan stelnat. Blir supergott!

undervarttak 20 oktober, 2015 19:30 - Svara

Låter jättegott Lina! Mums!

Magnus & Jenny

Patrik 20 januari, 2016 21:12 - Svara

Fantastisk god yoghurt! Så enkel att göra. Blir en favorit i fortsättningen.

undervarttak 30 januari, 2016 19:35 - Svara

Härligt att höra Patrik.

Magnus & Jenny

Ninni 27 januari, 2016 20:34 - Svara

Hejsan!
Tänkte testa denna. Går den att göras kvällen innan för att sedan ätas till frukost följande dag? ?

undervarttak 30 januari, 2016 19:33 - Svara

Hej Ninni

Det går, men konsistens och färg kommer att förändras.

Magnus & Jenny

Liv 8 februari, 2016 12:04 - Svara

Takker dere så mye for super gode oppskrift:-))