Ingredienser

Banan och kokoskakor

Ger 10-12 kakor

1 st mogen banan
2,5 dl riven kokos

Banan och kokoskakorna är ljuvligt goda precis som de är men går att smaksätta på olika sätt om man önskar.

Smaksättnings förslag
Alt. 1
4 tsk kanel
Alt. 3
1-2 tsk lakritspulver - Ej AIP
Alt. 4
1 msk raw kakao - Ej AIP
Husgeråd
Bunke
Måttsats
banan och kokoskakor

Banan och kokoskakor

Vi tycker om när ett recept är enkelt och enklare än detta recept på Banan och kokoskakor kan det nästan inte bli. Receptet består av endast två ingredienser och är helt fri från ägg och nötter, utmärkt om man äter enligt AIP.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala bananen och mosa den väl med hjälp av en gaffel
  • Lägg den mosade bananen i en bunke
  • Tillsätt riven kokos och eventuell smaksättning
  • Blanda samman till en deg (ska vara kladdig)
  • Forma till småkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper (vi formade kakorna med hjälp av ett msk mått, packa degen i måttet och vänd upp på plåten)
  • Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de börjar få lite färg
  • Ta ut och låt dem svalna på ett galler

 
Låt dig väl smaka av denna goda kaka tillsammans med en kopp kaffe. Tid att Njuta och bara vara!
 
Här i Paleoskafferiet hittar du även många andra goda recept på småkakor.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo sverige paleosverige paleorecept paleoblogg paleotips småkakor kaka Under vårt tak
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore

Berit Johansson 19 september, 2017 20:36 - Svara

Om man äter AIP kan man äta vanlig mörk choklad, alltså inte raw?

undervarttak 20 september, 2017 10:45 - Svara

Hej Berit

Man bör undvika mörk choklad om man äter enligt AIP.

Magnus & Jenny