Ingredienser

Brasiliansk fiskgryta

För 4 personer

Tillagningstid:

35 minuter

DSC03526

Brasiliansk Fiskgryta

Fisk i alla former är så gott och något man kan njuta av såväl till vardag som till fest! Denna Brasilianska fiskgryta är fylld av spännande smaker och serveras med fördel bara med en stor och härlig sallad.

Så här gör du

  • Skala och dela löken i mindre bitar
  • Kärna ur paprikorna och dela även dessa i mindre bitar
  • Bryn löken några minuter i en panna med högre kanter eller en gryta tills den börjar bli mjuk
  • Häll i paprikan och pressa ner vitlöksklyftorna
  • Tillsätt mald ingefära, paprikapulver, mald spiskummin samt chilipulver
  • Rör samman och låt steka samman någon minut
  • Häll över de krossade tomaterna och kokosmjölken och rör om
  • Tillsätt salt och låt koka samman i 5 minuter
  • Häll ner den pressade limen och den finhackade koriandern och rör om
  • Dela fiskfilén i mindre och rör försiktigt ner i grytan
  • Koka upp och dra sedan bort grytan från spisen och låt stå i ca 7 minuter tills fisken är klar
  • Dekorera med lite färsk koriander vid servering

 
Nu är din Brasilianska Fiskgryta klar att avnjutas!
 
Här i vår stora receptbank Paleoskafferiet hittar du recept på många andra goda fiskrätter. Gör ett besök och låt dig inspireras!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleosverige sverige paleoblogg matblogg paleotips paleoinspiration Under vårt tak
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Johan 5 september, 2017 19:23 - Svara

Lagade denna rätt till middag för mig o min 8-åriga dotter. Vi tyckte båda det var riktigt gott, åt det med sallad och eran focaccia som vi hade kvar av från häromdagen.
Snabb- och lättlagat som det alltid är med era recept.
Jag använde ett par torkade limeblad istället för färskpressad lime, kan verkligen rekommendera att köpa en påse torkade limeblad – perfekt till grytor o soppor.

Denna sida är ju en guldgruva, har inte hittat så många bra, goda och enkla recept på nån annan sida. Att mitt skafferi nu består av nyttigare och renare råvaror är ju en trevlig bonus :)

Tack för att ni lägger ut så många recept!

undervarttak 9 september, 2017 10:26 - Svara

Hej Johan

Tack snälla för dina fina ord, så glada och stolta vi blir!

Härligt att ni hittar mycket gott på vår sida. Vi ska kolla på torkade limeblad i butiken nästa gång!

Magnus & Jenny