Ingredienser

Fiskgryta med grönsaker

För 4 personer

Tillagningstid:

45 minuter

600 g vit fiskfilé, typ kolja och torsk
1 st gul lök
1 st morot
1 st röd paprika
1 st selleristjälk
1 st zucchini
250 g sötpotatis
6 dl krossade tomater
2 st vitlöksklyfta
1 msk nypressad citron
Efter tycke & smak himalayasalt/ havssalt
Efter tycke & smak nymald svartpeppar
Efter tycke & smak persilja

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i

DSC03434

Fiskgryta med grönsaker

Denna härliga Fiskgryta är fylld med goda grönsaker och rotfrukter som ger en fyllig och god smak. Om du tycker om fisk så är denna gryta ett måste.

Så här gör du

  • Förbered dina grönsaker
  • Skala och dela löken, moroten, sötpotatisen och zucchinin i mindre bitar
  • Kärna ur paprikan och skär i bitar
  • Skär selleristjälken i slantar
  • Bryn samman löken, moroten, sötpotatisen och sellerin i en panna eller kastrull till de börjar bli mjuka och får lite färg
  • Tillsätt paprikan och pressa ner vitlöken och låt bryna samma ytterligare någon minut
  • Häll över de krossade tomaterna och den nypressade citronsaften
  • Rör om och låt sakta koka samman i 10 minuter
  • Tillsätt zucchinin
  • Rör om och smaka av med salt och nymald svartpeppar
  • Låt koka ytterligare 10 minuter
  • Skär din fiskfilé i mindre bitar
  • Vänd försiktigt ner fisken i grytan
  • Låt koka upp och dra sedan bort grytan från värmen och låt den stå i 7 minuter tills fisken är klar
  • Toppa med lite persilja vid servering

 
Servera din Fiskgryta med grönsaker i sin enkelhet tillsammans med en grön sallad.
 
Låt dig även inspireras av andra goda fiskrätter här i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept paleosverige sverige paleotips paleoblogg matblogg mat Under vårt tak
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken